Cristiano Ronaldo finns med i Portugals trupp till nästa veckas landskamp mot Sverige i Guimarães. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo finns med i Portugals trupp till nästa veckas landskamp mot Sverige i Guimarães. Arkivbild. - Foto: Armando Franca/AP/TT

Stjärnspäckat Portugal – Ronaldo med i truppen

128 mål på 205 landskamper. Men Cristiano Ronaldo, 39, tycks aldrig få nog – och siktar mot ännu ett mästerskap med Portugal. Uppladdningen inför sommarens EM inleds mot Sverige på torsdag och Ronaldo är med i truppen.


Fakta: Portugals trupp

Målvakter: Diogo Costa, Porto, José Sá, Wolverhampton, Rui Patrício, Roma.

Försvarare: João Cancelo, Barcelona, Nélson Semedo, Wolverhampton, João Mário, Porto, Diogo Dalot, Manchester United, Raphael Guerreiro, Bayern München, Nuno Mendes, Paris SG, Diogo Leite, Union Berlin, Pepe, Porto, Rúben Dias, Manchester City, António Silva, Benfica, Gonçalo Inácio, Sporting Lissabon, Toti Gomes, Wolverhampton, Danilo Pereira, Paris SG.

Mittfältare: João Palhinha, Fulham, Rúben Neves, al-Hilal, João Neves, Benfica, Bruno Fernandes, Manchester United, Otávio Monteiro, al-Nassr, Vitinha, Paris SG, Matheus Nunes, Manchester City, Bernardo Silva, Manchester City.

Anfallare: Francisco Conceição, Porto, Jota Silva, Vitória Setubal, Francisco Trincão, Sporting Lissabon, Bruma, Braga, Rafael Leão, Milan, João Félix, Barcelona, Cristiano Ronaldo, al-Nassr och Gonçalo Ramos, Paris SG.

Portugal möter Sverige i Guimarães den 21 mars (20.45) och Slovenien i Ljubljana den 26 mars (20.45)

Förbundskaptenen Roberto Martinez tog ut hela 32 spelare till landskamperna mot Sverige och Slovenien.

Och det dräller av stjärnor från storklubbar som Bayern München, Paris SG, Manchester City, Barcelona och Manchester United.

Trots sina 39 år är Ronaldo inte äldst i truppen. Försvarsresen Pepe, lysande mot Arsenal i Champions League tidigare i veckan, har hunnit bli 41 år men håller fortfarande i landslagssammanhang.

Tuff motstånd direkt

Nye svenske förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson ställs direkt mot tuffast möjliga motstånd i debutmatchen i Guimarães.

Martinez betonade på dagens presskonferens att han kommer att ta stor hänsyn till den hektiska period hans spelare är mitt uppe i.

"Mars är en mycket svår period för spelarna. Det är många matcher för spelarna och en mental trötthet som vi måste hantera", säger han till det portugisiska fotbollsförbundets hemsida.

Därför delar han in spelarna in tre grupper:

"Spelare som kan delta i båda matcherna, och sedan en grupp för den första matchen och en till för den andra. Det har att göra med situationen för varje spelare. På måndag släpper vi en trupp på 23-24 spelare för den första matchen."

Optimist inför EM

Roberto Martinez är övertygad om att Portugal har vad som krävs för att utmana om EM-guldet i Tyskland i sommar.

"Nu har vi 12 portugisiska spelare i kvartsfinalen i Champions League, våra spelare har nivå för att slåss och vinna fantastiska matcher. Jag tvivlar inte på att vi kan konkurrera med de bästa i Europa."

Portugal vann samtliga sina tio kvalmatcher och spelar mot Tjeckien, Turkiet och någon ur kvartetten Georgien, Luxemburg, Grekland eller Kazakstan i gruppspelet i EM.

Jon Dahl Tomasson samlar landslaget i Porto på måndag. Efter mötet med Portugal väntar Albanien på Friends arena måndag 25 mars.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!