Ludvig Åberg stod för en fin tredjerunda i The Players Championship. Arkivbild.
Ludvig Åberg stod för en fin tredjerunda i The Players Championship. Arkivbild. - Foto: Ryan Kang/AP/TT

Ludvig Åberg klättrar i "The Players"

Ludvig Åberg stod för en fin tredjerunda på TPC Sawgrass i Florida. Svensken slutade dagen på 67 slag, fem under par, och klättrar inför avslutningen av "The Players Championship". Allt som allt är jag supernöjd, säger Åberg i Discoverys sändning.


Ludvig Åberg inledde och avslutade tredje rundan med en bogey. Men däremellan stod svensken för sju birdies däremellan, och briljerade stundtals med sitt långa och raka spel.

Den fina rundan i "den femte majorn", The Players Championship, innebär att svensken klättrade upp till en delad tolfteplats.

Under fredagen hade Åberg stora problem med närspelet, men under lördagen var det betydligt bättre och svensken rullade i flera tuffa puttar.

— Så här direkt efter rundan så är det lite tråkigt att jag avslutar med bogey. Men absolut, allt som allt är jag supernöjd med dagen. Jag spelade på bra och gav mig själv chanser hela tiden, vilket är viktigt på den här banan. Kul att få komma upp lite på ledartavlan så att man har en rimlig chans imorgon i alla fall, säger Ludvig Åberg till Discovery.

Han gick runt på 67 slag, fem under par, och är nu nio under par totalt för tävlingen.

I toppskiktet tog Xander Schauffele över ledningen från Wyndhamn Clark efter att den senare slagit en boll i vattnet. De två amerikanerna ligger på totalt 17 respektive 16 under par.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!