Rosa Kafaji blev målskytt, men Häcken föll ändå i den första kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain. - Foto: Adam Ihse/TT

Tung förlust för Häcken i första CL-kvarten

Häcken var inte långt ifrån en ny Champions League-skräll. Men till slut blev det en knapp förlust, 1–2, mot storlaget Paris Saint-Germain i den första kvartsfinalen. Besviken såklart, säger anfallaren Anna Anvegård, som är avstängd i returen.

Rosa Kafajis mål, en nick på egen straffretur, gav Häcken och de fullsatta läktarna på Hisingen hopp.

Men i slutet av det första kvartsfinalmötet gick det alldeles för fort när Paris Saint-Germain kontrade. Plötsligt var storstjärnan Tabitha Chawinga helt fri i straffområdet och gjorde 2–1 med en kvart kvar att spela.

— Jag tycker att vi står upp bra och skapar tillräckligt för att få i alla fall oavgjort. Men de är skickliga och sätter dit sina lägen, säger Anna Anvegård till SVT.

Det innebär att Häcken har ett rätt tufft utgångsläge inför returen i Paris nästa vecka.

— Det är bara åka dit och känna att vi har allt att vinna, säger anfallaren.

Anvegård avstängd

Det blir dock utan just Anna Anvegård på planen. Häckenspelaren är avstängd efter att ha dragit på sig en varning efter en dryg kvart mot PSG.

— Jag visste det innan. Därför kände jag att jag inte skulle gå in i några onödiga situationer. Jag tycker att det var väldigt hårt (med varning), säger Anvegård.

Häcken skrällde mot både Real Madrid och Paris FC i Champions League-gruppspelet.

Men när den andra, betydligt tyngre Parisklubben kom på besök i kvartsfinalen, fick Hisingslaget det tuffare.

Häcken hade koll på att PSG skulle sätta press väldigt högt uppe i banan och hade tagit sikte på de stora ytorna som uppstod bakom fransyskorna.

Det gällde bara att ta sig dit också – vilket visade sig vara lättare sagt än gjort.

Efter några pigga Häckenanfall i början tog PSG över matchen nästan helt och fick efter drygt 20 minuter också utdelning, när amerikanskan Eva Gaetino stack fram foten och petade in 1–0 på en retur.

Bra chanser

Det kunde ha blivit några mål till för fransyskorna dessutom. Men till slut hittade Häcken tillbaka in i matchen.

Några minuter före paus skickade Rosa Kafaji iväg en perfekt passning till Anna Anvegård, som blev omkullknuffad i straffområdet.

Katarzyna Kiedrzynek i PSG-målet bjöd visserligen på en fenomenal räddning på Rosa Kafajis straffspark, men var helt chanslös när Häckenstjärnan rusade fram och nickade in returen.

Häcken hade en rad bra chanser i den andra halvleken, både till att ta ledningen och sedan till att kvittera efter det sena PSG-målet.

Men 1–2 stod sig, vilket gör att Häcken är pressat att vinna i Paris nästa vecka om inte Champions League-äventyret ska ta slut på skärtorsdagen.