Malmö FF:s Taha Ali och Djurgårdens Piotr Johansson gör upp om segern i svenska cupen. Finalen spelas den 9 maj – eller möjligen åtta dagar tidigare. Arkivibld.
Malmö FF:s Taha Ali och Djurgårdens Piotr Johansson gör upp om segern i svenska cupen. Finalen spelas den 9 maj – eller möjligen åtta dagar tidigare. Arkivibld. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Cupfinalen flyttas – om den hamnar i Malmö

Herrfinalen i svenska cupen i fotboll mellan Malmö FF och Djurgården byter datum – om den hamnar i Malmö. Säkerheten kan inte garanteras eftersom Eurovision pågår i staden samtidigt.


Det tänkta speldatumet, den 9 maj, står kvar om Djurgården lottas som hemmalag. Om hemmalotten i stället faller på MFF innebär det däremot en krock med Eurovisionveckan, där en av semifinalerna avgörs just den 9 maj.

Två stora evenemang samma dag är ett för mycket, är bedömningen från Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté efter samtal med polisen.

"SvFF har utrett möjligheter till tillgång på arenautbildade ordningsvakter och publikvärdar och gör bedömningen att det stora antalet ordningsvakter och publikvärdar som skulle krävas för evenemanget enligt tillståndet inte finns att tillgå för en cupfinal i Malmö den 9 maj då all sådan resurs är bemannat för Eurovision Song Contest", skriver SvFF:s tävlingskommitté i sitt beslut.

I sådant fall tidigareläggs cupfinalen till den 1 maj. Det är den enda andra helgdagen som är tänkbar, skriver tävlingskommittén.

"Utifrån spelschemat i allsvenskan har både Malmö och Djurgården schemalagda matcher i allsvenskan söndagen den 28 april samt söndagen den 5 maj varav det utifrån tävlingsbestämmelserna är möjligt att genomföra en cupfinal den 1 maj".

På söndag lottas det var cupfinalen ska spelas.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!