En känslosam Sven-Göran Eriksson hyllas på Anfield i samband med legendarmatchen mellan Liverpool och Ajax.
En känslosam Sven-Göran Eriksson hyllas på Anfield i samband med legendarmatchen mellan Liverpool och Ajax. - Foto: Jon Super/AP/TT

"Svennis" dröm blev sann: "Tårarna rann"

Cancersjuke Sven-Göran Erikssons dröm gick i upplevelse. På ett fullsatt Anfield hyllades "Svennis" med stående ovationer när han ledde Liverpool i en uppvisningsmatch. När de sjöng ”You’ll never walk alone”, då kom tårarna, säger "Svennis" enligt Expressen.


Legendarmatchen mellan Liverpool och Ajax gav Sven-Göran Eriksson chansen att uppnå en av hans livsdrömmar: att träna Liverpool.

Till hymnen "You'll never walk alone" var det med känslosamma ögon som Sven-Göran Eriksson tog in atmosfären på Anfield.

Kort dessförinnan hade han mötts av stående ovationer av hela arenan.

— Tårarna rann. Det var så känslosamt. Det var massor av känslor, säger "Svennis" enligt Expressen.

Eriksson har drabbats av obotlig cancer, men han kämpar på.

— När jag pratar med honom så känns han väldigt pigg. Han är alltid positiv. Och det är bara så. Det är den generösa människa som "Svennis" är, säger tv-experten och vännen Hasse Backe.

Matchen, som slutade 4–2 till Liverpool, var kändistät. Bland annat spelade både Steven Gerrard och Fernando Torres i Liverpoollaget. På tränarbänken hade Eriksson de före detta stjärnanfallarna Ian Rush och John Barnes vid sin sida.

— Det här kommer att vara ett enormt stort minne i mitt liv, säger Eriksson.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!