Carlos Sainz gör tummen upp efter segern i Australien.
Carlos Sainz gör tummen upp efter segern i Australien. - Foto: Asanka Brendon Ratnayake/AP/TT

Efter operationen: Sainz vann i Australien

För 16 dagar sedan opererades Carlos Sainz för blindtarmen. Nu står han som segrare i Australiens formel 1-tävling. Jag tror jag ska rekommendera alla killarna att operera ut den i vinter, säger en skrattande Sainz till F1Tv.


Carlos Sainz missade den senaste formel 1-tävlingen i Saudiarabien med kort varsel sedan läkarna konstaterat att han behövde operera sin blindtarm.

Två veckor senare gör spanjoren en stark comeback och fick stå överst på prispallen i Melbourne efter att ha kört sin Ferrari till seger i Australiens GP.

— Jag kände mig så klart lite stel och framförallt fysiskt var det inte det lättaste jag har gjort, men jag kunde mer eller mindre köra ensam hela loppet, säger Sainz, som därmed kunde hantera den fysiska ansträngningen lättare.

Max Verstappen får bryta efter att ha kommit in i depån med en rykande bil.

Sainz startade snett bakom Verstappen i första startled och kunde redan på andra varvet köra om nederländaren vars Red Bull-bil hade uppenbara problem. Bilen började strax därefter brinna och han fick köra in i depån och bryta.

Därmed gick den så dominerande Verstappen miste om chansen att vinna sitt tionde formel 1-lopp i rad. Senare konstaterades att det var bromsarna i världsmästarens bil som börjat brinna.

— När startlamporna slocknade fastnade bromsen på höger bak och blev allt varmare och sedan började det brinna, säger Max Verstappen till F1Tv.

Nu blev det en dubbelseger för Ferrari. Charles Leclerc tog andraplatsen, med britten Lando Norris, McLaren, som trea.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!