Dylan Sikura avgjorde den andra kvartsfinalen efter fem perioder. Arkivbild.
Dylan Sikura avgjorde den andra kvartsfinalen efter fem perioder. Arkivbild. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Skellefteå vann efter nytt förlängningsdrama

Det blev en riktig maratonmatch i den andra kvartsfinalen mellan Skellefteå och Linköping. Först i den femte perioden kunde Skellefteå avgöra och därmed utöka till 2–0 i matcher. Det där är verkligen slutspelshockey, eller hur? Säger matchhjälten Dylan Sikura till TV4.


Det blev återigen en tajt match mellan Skellefteå och Linköping i Skellefteå Kraft Arena. För andra kvartsfinalen av två möjliga krävdes det förlängning för att få fram en vinnare.

Efter fyra perioder var det fortsatt likaläge, och spelarna fick därmed ladda om för sin nionde period på två matcher.

— Det är inga konstigheter. Det blir lite bars och lite banan och grejer. Thomson (Stefan, fystränare i Skellefteå AIK) har legat i under sommaren så det är inga konstigheter, säger Max Lindholm till TV4.

Sikura avgjorde

Först i den femte perioden kunde Dylan Sikura avgöra när han något slumpartat fick pucken helt öppet framför mål, och kunde sätta dit avgörande 3–2 till hemmalaget.

— Det där är verkligen slutspelshockey, eller hur? säger Sikura till TV4 om målet.

Därmed har Linköping åkt på två suddenförluster på tre dagar, och ligger nu under med 0–2 i matcher.

"En viskning mot vad som kommer"

Trots det ser östgötarnas tränare Klas Östman positivt på fortsättningen.

— Det är segrarna som räknas, men med tanke på hur spelet ser ut så tycker jag att vi har alla möjligheter att vinna matcher här framöver och göra den här serien lång. Det är bara 0–2 i matcher än så länge, säger han till TV4.

Nu vänder serien till Linköping som har hemmafördel i de två kommande matcherna. Östman passar då på att skicka en passning till Skellefteåsupportrarna.

— Jag förväntar mig att det är full rock and roll (i Saab Arena). Jag ser väldigt mycket fram emot att spela framför vår egen publik. Jag tycker att det har varit bra tryck här uppe, men jag tror att det är en viskning mot vad som kommer på hemmaplan, avslutar han.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!