Delphine Cascarino låg bakom det mesta när Lyon vann Champions League-kvartsfinalen mot Benfica med sammanlagt 6–2. - Foto: Olivier Chassignole/AFP/TT

Cascarino skickade Lyon till CL-semi

Lyons jakt på en nionde Champions League-titel i fotboll går vidare. Delphine Cascarino sänkte Benfica med två mål (4–1) och skickade mesta mästarna till semifinal med sammanlagt 6–2. Även Chelsea är vidare efter 4–1 sammanlagt mot Ajax.

Ett mål i första mötet. Två i det andra.

Delphine Cascarino utgjorde en avgörande skillnad mellan Lyon och Benfica i kvartsfinalmötet över två matcher.

Efter 2–1 i Portugal var det fördel Lyon inför onsdagens retur på Parc Olympique Lyonnais. Men det krävdes ett försvarsmisstag i slutet på första halvlek för att hemmalaget skulle få hål på Benfica.

Snabb replik

Anfallsveteranen Eugénie Le Sommer snodde åt sig en snål hemåtpassning framför den utrusande Benficamålvakten Lena Pauels och spelade behärskat bakåt till Cascarino som iskallt lyfte bollen över Pauels och in i mål.

Benfica replikerade nästan direkt, Yasmine d'Anjou kvitterade precis före pausvilan, men Cascarino hade mer att bjuda på.

I den 51:e minuten tog sig den franska landslagsstjärnan fram i mitten av plan, laddade och smällde in en rökare från distans till 2–1. På tilläggstid petade Kadidiatou Diani in 3–1 och i matchens slutsekunder kom också 4–1 genom ett självmål.

I semifinalen väntar antingen svenska BK Häcken eller franskt motstånd i form av Paris Saint-Germain. Inför torsdagens returmöte i Paris är det fördel PSG, 2–1.

Musovic startade

Det engelska mästarlaget Chelsea hade 3–0 med sig i bagaget mot Ajax inför returen i London och det blev aldrig spännande på Stamford Bridge. Den svenska landslagsmålvakten Zecira Musovic startade för Chelsea och fick se Mayra Ramírez ge hemmalaget ledningen i den 33:e minuten.

Visserligen kvitterade Chasity Grant i den 65:e minuten, men 1–1 blev även slutresultatet och Chelsea är vidare med 4–1 sammanlagt. Johanna Rytting Kaneryd hoppade in med knappa kvarten kvar att spela av matchen, som dömdes av den svenska huvuddomaren Tess Olofsson.

I semifinal väntar vinnaren mellan Barcelona och Brann. Regerande Champions League-mästaren Barça leder med 2–1 inför torsdagens retur i Spanien.

Chelseas Mayra Ramírez jublar efter sitt 1–0-mål hemma mot Ajax på Stamford Bridge.