Xabi Alonso avser att fortsätta som tränare i Bayer Leverkusen, trots intensiva rykten om Liverpool. Arkivbild.
Xabi Alonso avser att fortsätta som tränare i Bayer Leverkusen, trots intensiva rykten om Liverpool. Arkivbild. - Foto: Tom Weller/AP/TT

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.


42-årige Alonso, tidigare hyllad mittfältare i just Liverpool, har pekats ut som toppkandidat att ersätta Klopp. Men efter noga övervägande har han bestämt sig för att fortsätta som tränare i tyska Bayer Leverkusen.

— Det har varit en säsong fylld av spekulationer kring min framtid. Fram till nu har jag varit fullt fokuserad på säsongen och jag ville invänta landslagsuppehållet innan jag tog ett beslut. Förra veckan hade jag ett möte (med ledningen) där jag meddelade mitt beslut att fortsätta träna Bayer Leverkusen, sade Alonso på en presskonferens på långfredagen.

Alonso kom till Leverkusen säsongen 2022–23, vilket innebar hans första tränaruppdrag inom europeisk toppfotboll. Då höll laget till i botten av Bundesliga, men under spanjorens styre klättrade man till en slutlig sjätteplats. Leverkusen tog sig även till semifinal i Europa League samma vår.

Årets säsong har varit en än större succé. Leverkusen, som aldrig tidigare vunnit ligan, toppar Bundesliga överlägset efter att ha gått obesegrat genom säsongen så här långt. Man har dessutom fortfarande chansen att ta en trippel (ligan, cupen och Europa League).

Den resan vill Alonso hänga med på, trots att även Real Madrid och Bayern München – två andra storklubbar där han firat triumfer som spelare – ryktats vilja värva honom.

— Jag är fortfarande en ung tränare. Just nu är det här rätt plats för mig, säger Alonso.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!