Mittbacken och lagkaptenen Pontus Jansson firar 5–1-segern med Malmö FF-fansen.
Mittbacken och lagkaptenen Pontus Jansson firar 5–1-segern med Malmö FF-fansen. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Pontus Jansson: "Finns fler växlar att lägga i"

Pontus Janssons kaxiga utspel inför den allsvenska premiären fick stort genomslag. Mittbacken och lagkaptenen hävdade att Malmö FF vinner serien lätt och stort. Tittar man bara på namnen så borde vi vinna ligan med 20 poäng, sade MFF-profilen nyligen i en intervju med Expressen.


Få som följde påskaftonens allsvenska premiär borta mot IFK Norrköping kan hävda att han är snett ute.

Efter 5–1-manglingen visste han inte riktigt vilken fot han skulle stå på.

— Vi kunde ha varit ännu skarpare. Vi har lägen när vi kommer rättvända mot deras backlinje flera gånger i andra halvlek och hade kunnat göra två, tre, fyra mål till.

"Ett lyxproblem"

— Men samtidigt ... vi vinner med 5–1. Vad är kravbilden på oss egentligen? Vi får tillåta oss att vara nöjda.

Tränaren Henrik Rydström har serverats en trupp där spelare som Taha Ali, Stefano Vecchia och Sergio Peña får börja på bänken. Så extrem är konkurrensen om en startplats i säsongens Malmö FF.

— Det är nästan löjligt när man tittar på namnen. Det är en fin trupp vi har. Det är ett lyxproblem, så klart. Så länge det går bra och vi vinner matcherna är det lättare att hantera.

— Det enda du kan göra är att vinna match efter match. Det är en bra start, men vi har fler växlar att lägga i, säger Pontus Jansson efter storsegern mot IFK Norrköping.

Isaac Kiese Thelin och Erik Botheim gjorde sin första allsvenska match som anfallsduo.

Hyllar Kiese Thelin

Båda gick av planen som målskyttar. Kiese Thelin, som nickade in 1–0, noterade dessutom målgivande passningar till Botheims 2–0 och Søren Rieks 4–0.

— Anfallare vill göra mål. Det är deras roll. Jag tycker att de gör det bra, jobbar fint tillsammans, mycket bättre än i början av säsongen, säger Pontus Jansson.

Henrik Rydström hyllar Kiese Thelin.

— Han sätter laget främst. Han stora styrka är hans personlighet. Han jobbar hårt, pressar, underordnar sig. Han kunde ha gjort fler mål förra säsongen, säger MFF-tränaren.

Då vann Kiese Thelin skytteligan på 16 mål.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!