Hammarbys Jusef Erabi, tvåa från höger, jublar med lagkamraterna efter sitt 3–1-mål i den fotbollsallsvenska premiären mot Kalmar FF.
Hammarbys Jusef Erabi, tvåa från höger, jublar med lagkamraterna efter sitt 3–1-mål i den fotbollsallsvenska premiären mot Kalmar FF. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Petades oväntat – gav svar på tal: "Fantastiskt"

Det gäller att ta petningar på rätt sätt. Jusef Erabi, 20, svarade genom att punktera den allsvenska premiären mot Kalmar FF. Det går inte att beskriva, speciellt när det är hemmapremiär och 30 000 på läktaren, säger Hammarbys 3–1-skytt.


När Hammarbys premiärelva presenterades saknades oväntat nog Erabi. 20-åringen fick sitta på bänken, ett år yngre Deniz Gül fick chansen från start.

— Det är alltid svårt när man har många bra fotbollsspelare. Jusef är en fantastisk spelare. För mig handlade det om att Deniz har varit jäkligt bra, och då förtjänar han att spela. Och det gjorde han bra, säger Hammarbys tränare Kim Hellberg.

— Sedan svarade Jusef upp med att göra det fantastiskt bra när han kom in. Så den här gången hade jag väl rätt.

Otippat drag

Beslutet var otippat med tanke på Erabis fjolår, då han slog igenom stort med sju mål på 23 allsvenska matcher. Rykten om en utlandsflytt började cirkulera men i stället satte en skada stopp för säsongsavslutningen.

Att petas i söndagens premiär var tungt, medger han. Men han valde att ta nobben som en lagspelare.

— Deniz har gjort det otroligt bra, så det är bara att acceptera. Jag kan inte göra mer än att försöka göra mitt när jag kommer in, säger Erabi.

"Går inte att beskriva"

Det gjorde han. Erabi missade visserligen ett friläge, men nästa gång chansen gavs small det. Nasir Besara stod för framspelningen, Erabi tryckte in slutresultatet 3–1 i det bortre hörnet.

— Det går inte att beskriva, speciellt när det är hemmapremiär och 30 000 på läktaren. Det är ett sådant tryck, och att jag får göra mål, det är fantastiskt, säger Erabi.

Hammarbys lagkapten, 33-årige Besara, är full av beundran för sin unge lagkamrat.

— Det är det som definierar Jusef, han jobbar stenhårt oavsett. Han satt på bänken i dag och kommer in och levererar till laget. All eloge till honom. Jag älskar att se den mentaliteten, speciellt hos de yngre spelarna, säger Besara.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!