Linus Klasen kvitterade till 2–2 när Djurgården slog Mora i semifinalen i det hockeyallsvenska slutspelet. Senare åkte Klasen på ett matchstraff. Arkivbild. - Foto: Caisa Rasmussen / TT

Klasen i fokus när Djurgården slog Mora

Djurgården var illa ute mot Mora i den första semifinalen i det hockeyallsvenska slutspelet. Med två blixtsnabba mål i slutperioden vände dock Stockholmslaget till seger med 3–2 hemma på Hovet inför 8 033 åskådare. Sjukt skön känsla, säger matchvinnaren Linus Eriksson.

Det var dock svettigt på slutet för Djurgården. Linus Klasen hade fixat 2–2-kvitteringen, men efter 8.47 av den tredje perioden drog 38-åringen på sig ett matchstraff efter att ha fått upp klubban i ansiktet på Noah Steen.

Stockholmslaget kunde dock reda ut det fem minuter långa numerära underläget och vinna den första semifinalen med 3–2.

Turligt ledningsmål

Mora tog annars turligt ledningen efter 8.54 av den första perioden när Anthon Eriksson via motspelare lyckades få in pucken bakom Viktor Andrén i Djurgårdsmålet.

Det krävdes ett andra raka numerärt överläge för hemmalaget att få hål på Waltteri Ignatjew i Moramålet. Då dundrade Olle Liss in kvitteringen efter 17.19 minuter.

— Skönt att kvittera innan första var slut, sade Olle Liss till TV4 Play i pausvilan.

— Vi blandar och ger lite, men vi ska komma ut lite hårdare här i andra, säger 31-åringen inför den andra akten.

Så blev det inte. Mora öste på med sitt fysiska spel och redan efter 2.25 minuter in på den andra perioden satte Johan Persson 2–1 till gästerna i numerärt överläge.

Två blixtsnabba mål i den tredje perioden skulle dock sätta Djurgården i förarsätet. Först kvitterade trollkarlen Linus Klasen på en iskall straff efter att Kalle Kratz fällt Axel Andersson.

Eriksson avgjorde

Blott 95 sekunder senare kunde Linus Eriksson sätta 3–2 i friläge efter att snott pucken av Jakob Norén vid offensiv blålinje. Då var det en dryg kvart kvar att spela.

Därefter satte Klasen sina lagkamrater i en tuff sits med sitt matchstraff, men trots powerplay i fem minuter lyckades inte Mora få in någon kvittering.

— Lite trög start. Vi visar ändå karaktär att komma ut och vinna en sådan här match. Sjukt skön känsla, säger matchvinnaren Linus Eriksson till TV4 Play.