Alexander Isak prickar in 1–0 för Newcastle mot Everton.
Alexander Isak prickar in 1–0 för Newcastle mot Everton. - Foto: Owen Humphreys

Isaks läckra solonummer – bjuder på målgaranti

Blek i landskamperna mot Portugal och Albanien, desto hetare i Newcastles svartvitrandiga tröja. Alexander Isak bjuder på målgaranti i Premier League just nu. För fjärde matchen i rad nätade han, men Newcastle fick nöja sig med 1–1 mot Everton.

Två straffmål i helgens seger mot West Ham med 4–3 följdes bara några dagar senare av ännu en fullträff.

Isaks 15:e ligamål för säsongen kom i första halvlek hemma mot Everton. Och det platsar bland hans snyggare för säsongen. Isak fintade bort några försvarare och placerade bollen utom räckhåll för engelske landslagsmålvakten Jordan Pickford.

Jätteläge till 2–0

Isak hade ett jätteläge till 2–0 men en försvarare räddade på mållinjen. Då hade James Garner strax innan prickat stolpen för Everton. Dominic Calvert-Lewin kvitterade på straff i 88:e minuten.

Bara en poäng gör att Newcastles strävan efter att knipa en plats i Europacupspelet blir svårare.

Femteplacerade Tottenham jagar Champions League-spel, men fick nöja sig med en poäng borta mot sjuan West Ham. Landslagsspelaren Dejan Kulusevski inledde på bänken och fick se Brennan Johnson ge bortalaget ledningen redan i den femte minuten. Efter knappt 20 minuter var det dock kvitterat när Kurt Zouma fick in 1–1 via sin rygg på en hörna. Kulusevski fick hoppa in i den 70:e minuten, men Londonderbyt slutade oavgjort.

Med sina 57 poäng är Tottenham två poäng efter fyran Aston Villa, som innehar den sista Champions League-platsen.

Elanga startade

Betydligt längre ned i tabellen kämpar landslagskompisen Anthony Elanga för att rädda Nottingham Forest kvar i högsta serien. En uppgift som inte underlättades av att klubben blev av med fyra poäng på grund av brott mot ligans regelverk.

Men situationen ljusnade ordentligt efter 3–1-segern hemma mot Fulham. Elanga spelade från start och såg hur Callum Hudson-Odoi, Chris Wood och Morgan Gibbs-White förde Forest till 3–0 redan i halvtid.

Burnley, med Hjalmar Ekdal på bänken, spelade 1–1 mot Wolverhampton medan Bournemouth slog Crystal Palace med 1–0.