Alex Kessidis under OS i Tokyo 2021. Arkivbild.
Alex Kessidis under OS i Tokyo 2021. Arkivbild. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kessidis mardrömsspya efter OS-missen

Alex Kessidis hade en mardrömsdag i Baku, Azerbajdzjan. Först missade han chansen att kvala in till OS, och sedan spydde han okontrollerat i nästan 20 minuter. I samma sekund som matchen är slut så spyr han, säger landslagschefen Zakarias Tallroth till Radiosporten.


Inför fredagens Europakval till OS var Alex Kessidis tredjerankad i 87-kilosklassen, grekisk-romersk stil.

Men den svenske brottarens OS-kval tog slut redan i åttondelsfinal. Kessidis förlorade mot den ryske brottaren Milad Alirzaev, som tävlade under neutral flagg.

— 20–30 sekunder in i andra så märker vi att något inte stämmer, han är på efterkälken hela tiden. Och direkt efter matchen, i samma sekund som de blåser av så kastar han sig mot sidan av mattan och spyr i en papperskorg, säger Tallroth till Radiosporten.

Landslagschefen fortsätter:

— Han spyr nästan i 20 minuter. Vi vet inte riktigt vad som hade hänt.

Nu har Kessidis bara en chans kvar för att ta sig till sitt andra raka OS-mästerskap: Världskvalet i Istanbul i maj.

Detsamma gäller Niklas Öhlén och Aleksandar Stjepanetic som även de åkte ut i åttondelsfinal i 67-kilosklassen respektive 97-kilosklassen. Albin Olofsson tog sig till kvartsfinal i sin viktklass (77 kilo), men förlorade där mot finske Jonni Kunnari Sarkkinen.

För att knipa en av två OS-platser i varje viktklass i Europakvalet krävdes en finalplats. Sveriges damer tävlar på lördag.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!