Karlskoga vann på hemmais. Arkivbild.
Karlskoga vann på hemmais. Arkivbild. - Foto: Tommy Pedersen/TT

Karlskogas glädje – bröt Brynäs svit: "Magiskt"

Brynäs vet nu hur det känns att förlora i det hockeyallsvenska slutspelet. Karlskoga vann med 3–2 efter förlängning i den tredje semifinalen. Det är helt magiskt, säger Karlskogas matchvinnare Albin Eriksson.

Brynäs hade vunnit sex av sex matcher hittills i slutspelet. Grundserievinnarna från Gävle besegrade Nybro med 4–0 i matcher i kvartsfinalen och i semifinalserien mot skrällgänget Karlskoga vann Brynäs de två inledande matcherna på hemmais.

När serien vände till Karlskoga var matchen länge mållös. Men i den tredje perioden spräckte Jack Kopacka nollan för Brynäs efter drygt två minuter. Men Karlskoga svarade snabbt. Albert Lyckåsen kvitterade med ett slagskott.

Därefter drog Brynäs på sig utvisning efter utvisning. Något som Karlskoga kunde utnyttja. I numerärt överläge dundrade Hampus Plato in 2–1 för hemmalaget.

Brynäs jagade därefter en kvittering, tog ut målvakten och fick utdelning. 18.40 in i den tredje perioden kom kvitteringen från Johannes Kinnvalls klubba.

Målet tog matchen till förlängning och efter drygt två minuter blev Albin Eriksson matchvinnare.

— Jävligt skönt, säger Eriksson till TV4 Play efter matchen.