Anton Rödin fick göra mål när hans Brynäs vann med 6–2 mot Karlskoga. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Brynäs en match från final

Brynäs är en match ifrån att spela final i det hockeyallsvenska slutspelet. Det står klart efter att Gävlelaget slagit Bik Karlskoga med 6–2 i den fjärde semifinalen.

Därmed leder laget med 3–1 i matcher, och har chansen att avgöra matchserien på hemmaplan i nästa match.

Men trots de tydliga siffrorna var vinsten långt ifrån självklar för Brynäs.

Matchen stod länge och vägde, och i den andra perioden tog faktiskt hemmalaget ledningen när Frölundalånet Otto Stenberg gjorde 2–1 för Karlskoga.

Men bara några sekunder senare hade Brynäs kvitterat igen, och ytterligare några minuter senare tog grundserievinnarna ledningen när Anton Rödin satte 3–2 efter ett mycket kyligt anfall.

Därefter kopplade gästerna greppet, och gick ifrån ytterligare i den tredje perioden.

Slutresultatet skrevs till 6–2 efter att Greg Scott satt dit en sista puck i tom målbur.

Därmed har Brynäs skaffat sig "matchboll" i semifinalserien.

— Det var det vi ville ha när vi gick in i den här matchen. Bra seger, jag tycker vi gör en jättebra tredjeperiod. Vi håller tålamodet och vinner rättvist, tycker jag, säger Linus Ölund till TV4 Play.

Den femte semifinalen lagen emellan spelas på torsdag.