Efter ändrat domslut ska en straff slås och eventuell förlängning följa mellan Karlskrona och Västerås-Irsta. Arkivbild.
Efter ändrat domslut ska en straff slås och eventuell förlängning följa mellan Karlskrona och Västerås-Irsta. Arkivbild. - Foto: Andreas Hillergren/TT

Ändrad straff i kvalet – kan få förlängning

Straffkastet bedömdes ha utdömts efter matchens slut. Nu ändras bedömningen i det allsvenska handbollskvalet. Västerås-Irsta ska få lägga straffen som kan tvinga fram en förlängning mot Karlskrona.


Karlskrona och Västerås-Irsta har kommit överens om att spela klart matchen på tisdagskvällen, dagen före den planerade tredje matchen i kvalet till handbollsligan.

— Under förmiddagen har klubbarna pratat med varandra och kommit fram till att det tävlingskommittén förespråkade var den bästa lösningen. Så match två kommer att spelas klart i morgon klockan sju, säger handbollsförbundets Adam Engström till Aftonbladet.

Båda matcherna spelas i Karlskrona.

Det var i fredagens andra match i kvalet i Karlskrona som domarna blåste för straff för Västerås-Irsta i slutsekunden. Straffen dömdes dock bort och Karlskrona vann med 25–24.

Västeråslaget överklagade och handbollsförbundets protestutskott har nu bifallit överklagan.

Det innebär att klockan 19.00 på tisdagen ska Västerås-Irsta lägga straffen. Går bollen i mål blir det förlängningsspel. Blir det inte mål får lagen ladda om inför den tredje matchen på onsdagen. Då kan Karlskrona, som vann den första matchen, säkra fortsatt spel i högsta serien nästa säsong.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!