Evertons Dominic Calvert-Lewin jublar efter sitt segermål mot Burnley i helgen, men nu står det klart att Liverpoolklubben får ett nytt poängavdrag. Arkivbild.
Evertons Dominic Calvert-Lewin jublar efter sitt segermål mot Burnley i helgen, men nu står det klart att Liverpoolklubben får ett nytt poängavdrag. Arkivbild. - Foto: Martin Rickett/AP/TT

Klart: Everton drabbas av nytt poängavdrag

För andra gången den här Premier League-säsongen drabbas Everton av poängavdrag. Fotbollsklubben blir av med två poäng för att ha brutit mot ligans ekonomiska regelverk under de tre senaste säsongerna, rapporterat The Athletic.


Nyligen redovisade Liverpoolklubben en förlust på 89,1 miljoner pund – motsvarande drygt 1,2 miljarder kronor – för säsongen 2022–2023.

I januari tilldömdes Everton avdrag på tio poäng för överträdelser under en tidigare period, men efter överklagan sänktes straffet till sex poäng.

Everton har sju dagar på sig att överklaga det nya beslutet.

Med det nya avdraget står Everton på 27 poäng med sju matcher kvar att spela – två poäng före Luton precis nedanför nedflyttningsstrecket. Burnley och jumbon Sheffield United har 19 respektive 16 poäng.

Nottingham Forest tilldömdes i mars ett avdrag på fyra poäng för liknande överträdelser. Det beslutet har överklagats, men om det kvarstår så har laget 25 poäng.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!