Djurgårdens tvåmålsskytt, Tokmac Nguen.
Djurgårdens tvåmålsskytt, Tokmac Nguen. - Foto: Samuel Steén/TT

Nyförvärvet Nguens succé: "En bra start"

Köpt för att göra mål. Tokmac Nguens start: två snabba i hemmapremiären mot Häcken. Vi fick med oss en viktig poäng mot ett bra lag, säger han efter Djurgårdens upphämtning från 0–3 till 3–3.

Inhopparen Tokmac Nguen var snabb med att presentera sig för hemmapubliken. Nyförvärvet från ungerska Ferencvaros behövde bara nio minuter på sig för att hitta målet i allsvenskan – och sedan ytterligare två för att bli dubbelmålskytt.

— Det första målet var fint, jag fick bollen och lade in den i bortre. Den andra var på en retur, säger han.

30-åringen värvades för att göra mål, då han i Ungern gjorde 47 mål och 33 assist på 193 matcher.

I Djurgården är han redan uppe på två.

— Det är en fin start, säger Nguen.

"Inga risker"

30-åringen anslöt till Djurgården den 25 mars. Sedan dess har han tränat på med laget, och enligt tränaren Thomas Lagerlöf har anfallaren en bit kvar till att vara en startspelare i allsvenskan.

— Fysiskt måste vi få lite mer kontinuitet i träningar, så att vi inte tar några risker. Kvaliteten han visade där ute var okej, det har vi sett på träningar också, säger han.

— Vi ska matcha in honom och så kommer han kunna vara med och bidra. Vi sprider ut speltiden och i dag gjorde han stor nytta under de minuter han var på planen.

Djurgården stod för en galen upphämtning hemma mot Häcken.

0–3 blev till slut 3–3, efter att straffskytten Marcus Danielson prickat in kvitteringen på tilläggstid.

Dessförinnan såg hemmapremiären ut att sluta med förlust.

Tidigare Djurgårdaren Edward Chilufya gav gästerna ledningen i den 23:e minuten.

Anfallaren tog bollen av Tobias Gulliksen, hade fritt fram till Djurgårdens straffområde och när Miro Tenho ramlade och Danielson var för sen in i duellen fick 24-åringen bra skottläge.

Med ett hårt, pressat skott satte han bollen till höger om målvakten Jacob Widell Zetterström.

Lindberg med klassmål

I den 58:e ökade Julius Lindberg på ledningen, hans första allsvenska mål, med en kalasträff då Albin Ekdals nickrensning på en hörna gav Lindberg perfekta förutsättningar för att trycka till på volley.

Sex minuter senare satte inhopparen Zeidane Inoussa 3–0 då han tog till vara på en retur från Widell Zetterström.

Ridå?

Nej, inte för Djurgården.

Hemmalaget gjorde tre snabba mål och räddade i stället en poäng i hemmapremiären.

— Den stora grejen man tar med sig är moralen i laget, som de visar gång på gång när det går emot, säger Lagerlöf.

— Jag är otroligt stolt över den här gruppen, vad de presterar tillsammans.