Djurgården är en seger ifrån den hockeyallsvenska finalen. Arkivbild.
Djurgården är en seger ifrån den hockeyallsvenska finalen. Arkivbild. - Foto: Christine Olsson/TT

Matchboll för Djurgården – avgjorde i sudden

En hög klubba höll på att förstöra kvällen för Djurgården. Men laget reste sig och i förlängningen satte Alexander Ytterell avgörande 3–2. Nu har stockholmarna matchboll i den hockeyallsvenska semifinalen mot Mora.

Med 1.10 kvar att spela av den tredje perioden studsade pucken i en hög båge från sarghörnet och in framför Djurgårdens målbur. Moras Johan Persson höjde klubban, fick ner pucken på isen och skickade in 2–2 med en backhand.

— Gränsfall, sade målskytten till TV4 Play när han fick se reprisbilderna på sin nedtagning.

Persson kan nog medge att domaren hade haft goda skäl att blåsa av för hög klubba, men nu stod sig målet och skickade matchen till förlängning efter att Djurgården haft en 2–0-ledning med åtta minuter kvar av tredje perioden.

Men Mora lyckades inte dra nytta av den mentala boosten från sin sena kvittering. Utvisningar på såväl Joseph Berger som Kristoffer Gunnarsson gav Djurgården chansen att spela fem mot tre tidigt i förlängningen.

Den chansen missade inte gästerna.

Alexander Ytterell laddade bössan och skickade upp ett slagskott i det bortre krysset. 3–2 i matchen och 3–1 i semifinalserien innebär att Djurgården har chansen att avgöra på onsdag, när match fem spelas på Hovet i Stockholm.

— De kommer i kapp och gör ett mål med en minut kvar, det är jävligt tungt så klart. Men vi försöker omvandla det till något positivt och det tycker jag att vi gör. Vi är inte så rädda i fjärde perioden och jag tycker att det är där det avgörs, säger Ytterell till TV4 Play.