Värnamo spelade sin första 'hemmamatch' mot Gais på Borås arenas konstgräs. Även matchen mot Malmö FF ska spelas där. Arkivbild.
Värnamo spelade sin första 'hemmamatch' mot Gais på Borås arenas konstgräs. Även matchen mot Malmö FF ska spelas där. Arkivbild. - Foto: Mikael Fritzon/TT

Nobbade Malmös erbjudande: "Som en cirkus"

IFK Värnamo kan fortsatt inte spela fotboll på sin egna hemmaplan. Malmö tyckte matchen kunde flyttas till Eleda stadion – men det sade klubben nej till. Jag kan inte skicka runt mina grabbar som på en cirkus, säger sportchefen Enes Ahmetovic.


För andra matchen i rad får IFK Värnamo spela "hemmamatch" på Borås arena, efter att gräset på Finnvedsvallen är i för dåligt skick.

"Planen blev tyvärr inte godkänd denna gång heller", skriver klubben på sin hemsida.

Kritiken mot Värnamos undermåliga förutsättningar i årets inledning av den allsvenska säsongen har inte varit nådig. För andra året i rad fick inte klubben spela sin hemmapremiär på hemmaplan.

"Trist för alla som bryr sig"

— Jag tycker det är trist för alla supportrar och alla som bryr sig om fotboll. Det är ett underbetyg till de som sköter driften och tyvärr så påverkar det oss, motståndarna och hela ligan, säger Enes Ahmetovic till TT.

Planskötseln sköts av Värnamo kommun, som svarar på kritiken:

— Finnvedsvallen har varit en prioriterad fråga och jag är 100 procent trygg i att vi har gjort allt vi har kunnat och bör göra för att få till en spelbar gräsmatta, säger Jesper du Rietz, chef på tekniska förvaltningen, till Värnamo Nyheter.

Nobbade Malmös erbjudande

MFF erbjöd att matchen kunde spelas på deras hemmaplan, Eleda stadion, och att alla biljettintäkter då skulle gått till IFK Värnamo.

— Det var jätteschysst att erbjuda ett alternativ, men jag kan inte skicka runt mina grabbar som på en cirkus, säger Ahmetovic.

Han fortsätter:

— Inget illa mot Malmö men om någon har gett bort hemmafördelen åt oss så tänker vi inte ge bort fördelen av att spela på neutral plan åtminstone.

Efter matchen mot Malmö spelar Värnamo två bortamatcher, mot Sirius och AIK, innan de till slut kan få spela på sin hemmaplan i omgång sex.

Då måste planen vara redo eller?

— Jag vet inte, mannen. Det får du fråga kommunen, säger Ahmetovic och skrattar uppgivet.

IFK Värnamo–Malmö flyttar inte bara plats utan även dag; från söndag till måndag klockan 19.00. Anledningen är att division 1-laget Norrby spelar på Borås arena på söndagen.

TT har sökt ansvariga på Värnamo kommun.

TT
/
AIK
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!