Rögle är klart för SM-final i ishockey.
Rögle är klart för SM-final i ishockey. - Foto: Anders Bjurö/TT

Rögle klart för SM-final – skriver historia

Rögle är klart för SM-final i ishockey efter att ha vänt underläge till seger i torsdagens semifinal – och därmed skriver laget historia. Man är det lägst placerade laget från grundserien som någonsin tagit sig till en SM-final. Vi är inte klara än, säger Daniel Zaar i TV4 Play.

Rögle på hemmaplan, med matchboll i SM-semifinalen mot Växjö. Då började det inte speciellt bra för hemmalaget. I stället var det Växjö med kniven mot strupen som inledde bäst och hade 2–0 efter den första perioden.

Vändningen skulle dock komma. Rögle inledde målskyttet genom en reducering i mittenperioden, och kvitteringen kom tidigt i den tredje perioden när Simon Ryfors kunde sätta 2–2 i powerplay.

Knappt halvvägs in i tredje perioden kom också ledningsmålet. Återigen i powerplay, den här gången genom Daniel Zaar som satte 3–2 – till hemmapublikens stora jubel.

— Det är magiskt. Jag är sjukt imponerad av hela laget, hur vi vänder den här matchen. Nu njuter vi lite, säger Zaar.

"Så jävla imponerande"

Växjö pressade hårt i slutminuterna för att försöka få till en kvittering, men i stället kunde Rögle sätta slutresultatet 4–2 i tom målbur och och därmed är laget klart för SM-final.

— Det är så jävla imponerande hur vi genomför matchen. Genom hela slutspelet så har vi gjort motgångar till små grejer, tidigare blev det stora grejer. Vi pushade undan första perioden, vi sa att vi skiter i den och tar nya tag. Jag tycker vi gör det på ett väldigt bra sätt, säger Zaar.

Sagolikt slutspel

Rögles slutspel har varit närmast sagolikt. Laget slutade nia i grundserien och fick spela åttondelsfinal, där blev det seger i två raka matcher mot Timrå.

I kvartsfinalen väntade seriesegraren Färjestad – och återigen gjorde Rögle processen kort. Det blev seger med 4–0 i matcher, och avancemang till semifinal.

Och samma visa blev det alltså där, mot regerande svenska mästaren Växjö. Rögle vann semifinalserien med 4–0 och nu väntar SM-final mot antingen Frölunda eller Skellefteå.

— Det känns om att vi under längre tid byggt upp något väldigt bra. Vi är väldigt starka, vi är inte klara än, säger Zaar.