Detroits Lucas Raymond stod för ett hattrick. Arkivbild.
Detroits Lucas Raymond stod för ett hattrick. Arkivbild. - Foto: Matt Freed/AP/TT

Hattrick i het svenskduell om NHL-slutspel

Detroitsvensken Lucas Raymond stod för ett hattrick och tog det spända och viktiga mötet mot Pittsburgh till förlängning i nattens NHL. Men där avgjorde rivalen, svenske stjärnbacken Erik Karlsson.


Mycket stod på spel i nattens svenskduell mellan Erik Karlssons Pittsburgh och Lucas Raymonds Detroit. Båda slåss i den jämna tätstriden om den sista så kallade wildcard-platsen i östra konferensen till NHL-slutspelet.

Lucas Raymond kvitterade två gånger för Detroit innan han sköt 5–5 i slutet av tredje perioden. Han fullbordade därmed sin andra hattrick i karriären för Detroit.

Men det räckte föga. Knappt två minuter in i förlängningen tryckte Erik Karlsson in avgörandet för Pittsburgh.

Med 6–5 och två viktiga poäng i tabellen intar Pittsburgh ledningen i kampen om östra konferensens sista wildcard-plats till slutspelet, med totalt 86 poäng efter 79 spelade matcher.

Detroit står nu på 85 poäng, efter lika många matcher, tillsammans med Washington som förlorade nattens möte mot Buffalo.

— Vi tog en poäng, vi hade uppenbarligen velat lämna med två, sade Lucas Raymond efter mötet.

Men än är det inte avgjort. Tre matcher återstår.

— Vi har fortfarande en chans. Vi får lära oss av den här matchen och komma ut starkare mot Toronto, säger Raymond inför nästa möte.

Pittsburghs Erik Karlsson firar med Sidney Crosby och Rickard Rakell.
TT
/
nhl
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!