Tiger Woods följdes av stora åskådarskaror på Augusta.
Tiger Woods följdes av stora åskådarskaror på Augusta. - Foto: Charlie Riedel/AP/TT

Rekord för Woods – får spela vidare i Masters

Han haltar lite när han går, men golf kan Tiger Woods fortfarande spela. Legendaren klarade kvalgränsen i US Masters för 24:e gången i rad – ett nytt rekord.


Tiger Woods är överlägset mest populär hos Masterspubliken och hans rundor har följts av täta åskådarled på Augusta National.

Publiken har fått se Woods kriga ordentligt och han har räddat sig ur ett flertal knipor – tillräckligt bra för att han ska få fortsätta spela även i helgen. Efter 36 hål är Woods ett slag över par totalt.

— Jag är kvar, jag har en chans att vinna tävlingen, säger den 48-åriga ikonen.

Eftersom den första rundan avbröts på torsdagen tvingades Tiger Woods spela 23 hål i solen och de starka vindarna på fredagen. En tuff utmaning för en sliten kropp med diverse krämpor.

Tiger Woods under andra rundan.

Woods har bara ställt upp i en tävling tidigare i år, men då bröt han på grund av influensaliknande symptom.

— Ja, jag är trött. Jag har varit ute ett tag, tävlat, kämpat. Det har varit 23 långa hål, en lång dag. Men Lance (caddien) och jag kämpade riktigt bra i dag och vi har en chans.

Rekordet på 23 raka klarade "cutter" delade han tidigare med Fred Couples och Gary Player, men nu är Woods ensam i toppen av den statistiken.

Tiger Woods, som har vunnit Masters fem gånger, har sju slag upp till täten inför helgen. Amerikanska landsmännen Max Homa, Bryson DeChambeau och Scottie Scheffler leder på –6.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!