Malmö FF:s damlag under en träning inför säsongen. MFF fick en jobbig start på elitettan, efter 0–4 i premiären mot Umeå. - Foto: Johan Nilsson/TT

Storförlust för MFF – efter 74 raka segrar

Malmö FF:s damlag vet till slut hur det känns att förlora. Efter 74 raka segrar i seriesammanhang (från division 4 upp till division 1) blev det en brakförlust i premiären i elitettan, 0–4 hemma mot Umeå IK.

Över 1 700 åskådare hade tagit sig till Eleda stadion för den historiska fotbollsmatchen, men MFF fick en mardrömsstart. Redan i den andra minuten tog Umeå ledningen genom ett självmål, och efter drygt 20 minuter stod det redan 3–0 till gästerna.

När halvleken var över hade Umeå gjort ytterligare ett mål och 4–0-ledningen i paus stod sig matchen ut.

Malmö FF har gjort en stor satsning på sitt damlag de senaste åren. Lagets första säsong i näst högsta serien har dock föranletts av viss turbulens. Nye tränaren Kim Björkegren hämtades in från amerikanska NWSL i höstas, men lämnade uppdraget förra veckan.