Linköpings Michelle De Jongh. Arkivbild.
Linköpings Michelle De Jongh. Arkivbild. - Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fixade poäng med sena drömträffen

Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.

Matchen slutade 1–1.

Häcken kom till Linköping utan sex skadade spelare, däribland landslagsanfallaren Rosa Kafaji som har "en mindre skada i framsida lår", skriver klubben på sin webbplats.

Och värre kan det bli för Hisingslaget. Drygt tio minuter in i andra halvlek grinade landslagsmittfältaren Anna Anvegård illa när hon tvingades kliva av.

Det blev en målsnål match och för Linköping blev det andra raka oavgjorda matchen den här säsongen.

Häckens mål kom i den 83:e minuten då kanadensiskan Clarissa Larisey sprang sig fri och när Linköpingsförsvararna försökte stoppa henne rullade bollen in i mål – ett misstänkt självmål även om Larisey tilldömdes målet.

— Det var försvararen som var sist på bollen, erkände Larisey för Viaplay.

I den 90:e minuten kom Linköpings första mål i damallsvenskan i år. Inhopparen Michelle De Jongh slog till på volley efter en crossboll och bollen var otagbar för landslagsmålvakten Jennifer Falk när den gick in vid bortre stolpen.

— Jag tänker att jag måste ta avslut direkt, det finns inte tid för annat, och instinktivt försöker jag bara få till så bra träff som möjligt. Och det gick ju bra, säger De Jongh till Viaplay.

— Jag rankar målet väldigt högt, även om jag fått höra att jag bara gör snygga mål.

Fjolårstvåan Häcken inledde säsongen med en 4–3-seger över IFK Norrköping. Fjolårstrean Linköping spelade 0–0 mot Brommapojkarna.