Jubel i AIK.
Jubel i AIK. - Foto: Magnus Lejhall/TT

AIK med ny seger – bästa starten sedan 2018

Tabelltvåa efter fem omgångar. En allsvensk start som AIK senaste mäktade med 2018 – då vann klubben SM-guld. Vi var laddade, vi ville verkligen vinna, säger Sotirios Papagiannopoulos efter 2–0 mot Värnamo.

Malmö FF toppar tabellen på maximala tolv poäng.

En poäng bakom – dock med en match mer spelad – finns AIK.

Fullpoängaren hemma mot Värnamo i femte omgången innebär att Solnalaget har sin bästa allsvenska start sedan 2018.

En säsong som då blev extra glimrande med tanke på att klubben tog sitt tolfte SM-guld.

Hur allsvenskan slutar återstår att se.

Men klart är att AIK möter tabellettan Malmö borta på söndag.

AIK säkrade segern via två mål i första halvlek, och det var två allsvenska målskyttsdebutanter som slog till: Norrmannen Eskil Edh och dansken Benjamin Tiedemann Hansen.

— Efter derbyvinsten fick bara höra att vi skulle förlora igen. Det var skönt att samla energi och vinna med 2–0, säger Sotirios Papagiannopoulos till Discovery+.

— Vi var laddade, vi ville verkligen vinna för att ta så mycket poäng som möjligt. Vi gjorde två fina mål och höll nollan – starkt.

Edh, värvningen från Lillestrøm inför säsongen, fick bollen till skänks efter målvakten Viktor Anderssons felbeslut vid Axel Björnströms inlägg i 19:e minuten.

Tiedemann Hansen, ny från Molde, nickade in Bersant Celinas inlägg i slutet av halvleken.