'Jag tycker inte det är press på något sätt, vi har en väldigt god känsla inför i morgon', säger Daniel Zaar inför den fjärde SM-finalen.
'Jag tycker inte det är press på något sätt, vi har en väldigt god känsla inför i morgon', säger Daniel Zaar inför den fjärde SM-finalen. - Foto: Anders Bjurö/TT

Efter segertåget – nu är det press på skrällaget

Länge var slutspelet ett enda långt grönvitt segertåg. Plötsligt har Rögle press på sig inför den fjärde SM-finalen mot Skellefteå. Gör vi sakerna rätt där ute så har vi en bra chans att vinna, säger skyttekungen Daniel Zaar.


Fakta: Skytteligan i slutspelet

1) Jere Innala, Frölunda, 11 mål.

2) Daniel Zaar, Rögle, 7.

3) Jonathan Johnson, Skellefteå, 6.

4) Rodrigo Abols och Linus Sandin, Rögle, samt Linus Lindström, Skellefteå, 5.

Ängelholmsklubben, bara nia i grundserien, tog tio raka segrar i slutspelet och svepte både seriesegraren Färjestad och regerande mästarlaget Växjö med 4–0 i matcher.

Men mot finalvana Skellefteå har det blivit trassligare för skrällaget.

Underläge med 1–2 i matcher och den fjärde SM-finalen på lördagen på hemmaplan blir en nyckelmatch.

Skillnaden på att åka till Skellefteå på måndag med 2–2 i matcher eller med underläge 1–3 är monumental.

— Självklart hade vi velat ha med oss en vinst senast, men samtidigt har vi hittat grejer som vi vet att vi kan göra mycket bättre. Jag tycker inte det är press på något sätt, vi har en väldigt god känsla inför i morgon, säger Zaar efter Rögles korta isträning.

"Extremt tajt"

Egna misstag förstörde segerchansen i 2–3-förlusten i torsdags på hemmaplan.

Den 30-årige forwarden är Rögles bästa målskytt med sju mål i slutspelet och ligger tvåa i den totala målligan.

I den tajta finalserien där defensiven har varit största fokus för båda lagen är han poänglös och har bara sju skott på mål på tre matcher.

— Det visar väl att det är extremt tajt. Jag tror jag har haft betydligt mer skottförsök som tagit på klubbor och spelare framför mål, säger han.

Lösningen på det?

— Skellefteå är tajta, håller i klubborna och drar och sliter i en. Så det gäller att hitta puckarna där framför mål. Sedan har vi ett powerplay som vi måste få i gång också som har vunnit många matcher åt oss under slutspelet, säger Zaar om det numerära överläget där laget kammat noll på sex lägen i finalserien.

Sover i eget rum

I stället har Daniel Zaar hittills mest uppmärksammats för tacklingen som skadade Skellefteås backstjärna Jonathan Pudas i den andra finalen.

En juste tackling som tog olyckligt, ansåg domarna och större delen av Hockeysverige – utom i Skellefteå med omnejd.

— Det var några små kommentarer här och där i går, men varken jag eller de vill lägga för mycket fokus på det, säger Zaar.

Forwardsstjärnan koncentrerar sig på vila och återhämtning mellan matcherna men också på att hämta kraft från familjen.

— Jag och tjejen har en tre månader gammal flicka där hemma som jag försöker få lite energi av. Det har gett en positiv effekt, säger han.

Får du sova på nätterna?

— Jag sover faktiskt i eget rum nu under slutspelet så jag får sova jättebra. Sambon sover nog lite sämre.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!