Ralf Rangnick blir kvar som förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll. Arkivbild.
Ralf Rangnick blir kvar som förbundskapten för Österrikes herrlandslag i fotboll. Arkivbild. - Foto: Matthias Schrader/AP/TT

Inget Bayern för Rangnick – kvar i Österrike

Fotbollstränaren Ralf Rangnick har ryktats ta över tränarposten i den tyska storklubben Bayern München, men så blir inte fallet. 65-åringen fortsätter som förbundskapten för Österrikes herrlandslag även efter sommarens EM, uppger det österrikiska förbundet på sin hemsida.


"Jag vill uttryckligen betona att det här inte är en avvisning av FC Bayern, utan ett beslut för mitt lag och våra gemensamma mål. Vårt fulla fokus gäller EM. Vi kommer att göra allt för att gå så långt som möjligt där", säger Rangnick till förbundets hemsida.

Det har varit klart en tid att Thomas Tuchel lämnar tränarposten i Bayern München efter säsongen. Efter elva raka Bundesligatitlar missade storklubben guldet i år – Bayer Leverkusen har redan säkrat ligasegern.

Bayern München kan fortfarande vinna Champions League. Den första semifinalmatchen mot Real Madrid slutade 2–2. Returen spelas i Madrid på onsdag.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!