Isabelle Haak visade sin klass i Champions League-finalen. Arkivbild.
Isabelle Haak visade sin klass i Champions League-finalen. Arkivbild. - Foto: Henrik Eberlund/TT

Haak vann Champions League: "Så stolt"

Isabelle Haak kan titulera sig Champions League-mästare för andra gången i karriären. Svenskan stod för flest poäng av alla spelare när Conegliano vann den helitalienska finalen mot Volley Milano med 3–2 i set.


Den blågula volleybollstjärnan tog sin första Champions League-titel med turkiska Vakifbank för två år sedan, en klubb hon därefter lämnade för Conegliano.

Nu kom första triumfen med italienskorna.

— Det känns fantastiskt, jag är så stolt över mitt lag och alla i klubben för den här säsongen i stort. Jag tycker att vi verkligen förtjänade att få avsluta så här, säger Haak i Aftonbladets tv-sändning.

Det blev en lång finalrysare i turkiska Antalya, där Conegliano började bäst och vann första set med 25–14. Milano kontrade och vann andra knappt, 25–23, innan Haaks gäng på nytt kopplade greppet genom att ta hem tredje set med 25–19.

Milano vann sedan fjärde med samma siffror för att ta matchen vidare till ett femte och avgörande set.

24-åriga spikern Haak var poängbäst på planen (23 poäng), men hennes Conegliano – som tidigare under säsongen besegrat Milano i finalerna i både italienska cupen och supercupen – pressades hårt.

I skiljeset kom dock ett ryck när Conegliano gick fram till 10–6 efter att ha vunnit fyra raka bollar – och sedan släppte Haaks gulklädda gäng aldrig initiativet.

Efter 15–9 i femte set kunde Conegliano fira klubbens andra titel i Champions League. Den första kom för tre år sedan. Den här suveräna säsongen har man förutom de tre cuptitlarna också vunnit den italienska ligan.

För Isabelle Haak går kontraktet med Conegliano ut i och med att säsongen är över. Den skånska superstjärnan har inte avslöjat vad som händer härnäst.

— Det är inte officiellt vad som händer nästa säsong än. Det blir väl officiellt i slutet på säsongen, sade hon inför CL-finalen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!