Vad: Ishockey-VM, kvartsfinal.

När: Torsdag kl 20.20.

Var: Ostravar Arena, Ostrava.

Tv/radio: TV6/Viaplay, P4 Radiosporten.

Lagens resultat hittills, Sverige: USA 5–2, Polen 5–1, Tyskland 6–1, Kazakstan 3–1, Lettland 7–2, Frankrike 3–1, Slovakien 6–1.

Finland: Tjeckien 0–1 e str, Storbritannien 8–0, Norge 4–1, Österrike 2–3, Kanada 3–5, Danmark 3–1, Schweiz 1–3.

Stjärnan avstängd: Finlands största stjärna Mikael Granlund – till vardags i NHL-klubben San Jose – är avstängd mot Sverige. Han drog på sig ett matchstraff i gruppavslutningen mot Schweiz för en ful crosschecking i ansiktet på en motståndare.

Historiskt Sverige: Sverige har inte nått semifinal i VM sedan 2018, men kommer stärkt av full pott, 21, poäng i gruppspelet. En historisk prestation. Finland har å sin sida haft ett blekt gruppspel och var nära att missa avancemang.

Det händer vid oavgjort: Om det är oavgjort efter 60 minuters spel blir det förlängning, i max 10 minuter, med spel tre mot tre. Första målet vinner. Om det är mållöst efter 10 minuter blir det straffläggning med fem straffar vardera av olika straffskyttar. Om det fortfarande är oavgjort blir det sudden death-straffar, en omgång i taget, med fritt val av straffskyttar.