Finlands Mikael Granlund missar VM-kvartsfinalen mot Tre Kronor. Arkivbild.
Finlands Mikael Granlund missar VM-kvartsfinalen mot Tre Kronor. Arkivbild. - Foto: Petr David Josek/AP/TT

Finlands största stjärna avstängd mot Tre Kronor

Finlands största stjärna Mikael Granlund missar torsdagens kvartsfinal mot Sverige i ishockey-VM. Han stängs av i en match för matchstraffet i gruppavslutningen.


— Det blir väl ett tungt avbräck för dem, han är en duktig spelare som spelat länge i NHL. En av de mer skickliga spelarna i turneringen, säger svenske forwarden Adrian Kempe.

VM-turneringens disciplinnämnd stänger av San Jose-spelaren efter crosscheckingen mot halsen på schweizaren Andrea Glauser i tisdagens gruppavslutning av ishockey-VM.

Svenske förbundskaptenen Sam Hallam kommenterade Granlunds betydelse för det finländska laget innan beskedet om avstängningen kommit:

— Framför allt har han varit en viktig del av deras powerplay, det är väl där. Men det finns andra som kan kliva in på hans plats. I det här läget av turneringen får man vara beredd på både skador och avstängningar. Det är en del av det, så det förändrar ingenting för vår del.

Finlands förbundskapten Jukka Jalonen var kritisk mot stjärnans agerande som kom i slutet av förlustmatchen mot Schweiz.

— Om en spelare blir utvisad med matchstraff så har han sällan stått för en smart grej, sade Jalonen efteråt till svenska Yle.

Om en eventuell avstängning sade Jalonen:

— Det finns inget att göra åt saken längre. Nu kan vi bara vänta på eventuella följder. Man får oftast det man förtjänar här i livet.

TT
/
nhl
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!