Tennisstjärna hittad död

Den franske tennisstjärnan Mathieu Montcourt hittades död i trappuppgång.


Den franske tennisstjärnan, Mathieu Montcourt, har avlidit. Han hittades sent på måndagskvällen död i trappuppgången till sin lägenhet i Boulonge-Billancourt av sin flickvän.

Parisfödde Montcourt började spela tennis som sexåring och var rankad 104:a som bäst. Han var med i en rad olika mindre turneringar och kom så sent som förra veckan till semifinal i ATP-turneringen i Rijeka, Kroatien.

– Det franska tennisförbundet är i chock efter att ha hört om Mathieu Montcourts bortgång, skriver det franska förbundet på sin hemsida, som beskriver honom som en väldigt ödmjuk person med en stark personlighet.

– Hans plötsliga bortgång har lämnat hela tennisvärlden i en enorm sorg.

Förbundets ordförande, Patrice Dominguez, säger ett par ord om Montcourt:

– Mathieu var ung och lovande på alla möjliga sätt. Han var en väldigt arbetssam, seriös och frisk spelare. Han var även en kille med stor ödmjukhet, öppenhet och nyfikenhet. Vi är fullständigt förkrossade. Våra tankar går till hans familj, säger Dominguez.

Enligt L'Equipe avslöjades det att den unge tennisspelaren 2004 hade spelat om pengar på matcher och i går påbörjades en avstängning på fem veckor för just spelandet.

Mathieu Montcourt blev 24 år gammal.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!