Bobby fightas bäst hungrig

Bobby "Danger" Rehman om sin motståndare, sitt smeknamn och sin nya MMA-klubb.


Den obesegrade (7-0) Pancrase-fightern Bobby Rehman står inför sitt tuffaste test i karriären när han på lördag tar sig an den meriterade brassen Daniel AcacioSuperior Challenge 4.

När Nyheter24 ringer upp Bobby några dagar före fighten har han precis kommit tillbaka från morgonens löprunda.

– Jag gick upp åtta, drack lite te och vatten. Sen gick jag ut och sprang och nu blir det frukost bestående av en halv kycklingfilé och några körsbärstomater, säger han.

Hur ligger du till med vikten?

– Just nu är jag fem kilo över matchvikt, så det är under kontroll. Efter lunch i dag så klipper jag allt salt och alla kolhydrater och då försvinner några kilo direkt. De sista tre tar jag i bastun innan invägningen.

Efter fredagens invägningen är det vatten och resorb som gäller. Maten kommer han att ta det lugnt med.

– Jag kommer att äta lätt, inte vräka i mig som jag gjort förut. Jag vill inte vara däst och svullen på på matchdagen. Jag fightas bäst hungrig, då är jag på allmänt dåligt humör och obehaglig att ha att göra med.

De senaste månaderna har Bobby fokuserat på att bygga upp sin styrka och sin kondition, något som aldrig varit hans främsta kännetecken.

– Men nu är det bättre. Eftersom jag jobbar med personlig träning och vill satsa helhjärtat på coachandet senare så har jag forskat mycket i hur man på bäst sätt laddar upp inför en MMA-fight. Vi är ju inte allt för bortskämda med bra coacher på den biten i Sverige, så jag har tagit reda på det mesta själv.

När det är dags för match på lördag kväll har Bobby sina tränare Omar Bouiche och Jörgen Kruth i sin ringhörna. Helt klart två respektingivande namn.

– Jag har väldigt bra tränare och partners, som pressat mig hårt inför den här matchen. Jag har haft det riktigt svårt på träningarna där jag sparrats med stora killar som Magnus Cedenblad, Omar och Jörgen.

Bobbys motståndare, Daniel Acacio, är en mycket meriterad brasiliansk fighter som bland annat gått matcher i den numera nedlagda japanska organisationen, Pride. Acacio har vunnit 19 av sina 27 matcher och Bobby är väl medveten om att lördagens match mycket väl kan bli hans tuffaste hittills. Men han har förberett sig väl.

– Han är i min längd, vilket är lite annorlunda då jag alltid mött killar som är längre än mig. Jag har kollat på alla hans matcher jag fått tag på, men man möter alltid en förbättrad fighter. Men jag har hittat en del luckor i hans game och jag tycker det är jätteviktigt att ta reda på så mycket som möjligt om sin motståndare. Jag har ett bra öga för fighting och älskar att studera vad folk gör för fel.

Acacio har gått fyra matcher under 2009 och vunnit tre utav dem. Bobby däremot gick sin senaste fight för nästan exakt ett år sedan, på Superior Challenge 2, där han vann mot Christophe Daffreville på enhälligt domslut.

Hur har du utvecklats det senaste året?

– MMA är en sån bred sport och man utvecklas hela tiden. Det jag satsat på är att bli bättre på det jag är sämst på, kondition, styrka och uthållighet. Men jag har också blivit bättre tekniskt. Man blir verkligen bättre varje match, det är det som är kul med den här sporten.

Hur förbereder du ditt psyke inför fight?

– Jag är ganska nervös inför alla matcher. Så jag kör visualisering. Går ner på träningen när det är tomt i lokalen, värmer upp och tänker att jag går ut på catwalken, in i ringen, hälsar på motståndare och sen börjar fighten. Det här försöker jag göra ofta och det bygger verkligen en matchkänsla. Det blir lite obehagligt och jag blir verkligen nervös.

Om några veckor, i början av november, startar Bobby en egen MMA-klubb i Kroppskulturs lokaler i centrala Stockholm.

– Det jag ska göra annorlunda är att ha mindre grupper så att alla får mer tid med instruktören. Dessutom kommer jag att ha en tydlig struktur i träningen, som delas upp i block där vi i perioder nöter vissa specifika tekniker som sen ska sitta innan vi går vidare. Klubben kommer att heta MMA Storm.

De senaste tre åren har Bobby, som är utbildad lärare och ingenjör i kemiteknik, kunnat träna på heltid. När han inte bättrar på den egna tekniken och fysiken hjälper han andra i sitt jobb som personlig tränare. Blir det väl någon tid över så tillbringar han den med flickvännen, framför datorn eller med att titta på MMA.

Och avslutningsvis, historien om hur Bobby Rehman blev Bobby “Danger” Rehman.

– Jag kom faktiskt på smeknamnet själv. Jag lyssnade på Wu-Tang Clan och en av rapparnas alias är Johnny Dangerous (Method Man red. anm.). Så då tänkte jag med glimten i ögat att jag kan vara Bobby Danger. Sen har det hängt kvar. Alla kör på det och det är försent att stoppa.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!