Birro och Ekwall om fansen själva får välja

Det var inga klassiska fotbollsjournalister som vann Svenska Fans nyinstiftade bloggpris.


Varje år väljer Svenkafans.se läsare årets sportjournalister. Nytt för i år är att även det moderna formatet blogg finns med som egen kategori i tävlingen. Nyheter24 ringde upp vinnaren och På Spåret-deltagaren för att gratulera.

Hur känns det?

– Den klassiska sportfrågan. Det är fantastiskt kul. Extra roligt att det är så många läsare som har röstat, säger Marcus Birro.

Marcus Birro var även fansens val för priset om årets krönikör. En litterär genre han bara skrivit i Expressen först sedan september.

– Jag har inte så många kollegor. Jag kommer från en annan slags värld och kanske är en förfriskning. Då jag skrivit böcker och dikter innan har jag ett annat sätt att skriva.

Hur går det för Roma i kväll?

– Det kommer klara det. Jag tror det blir 3-1, säger Marcus Birro.

En chockad Ekwall

På tredje plats kom lite oväntat Patrick Ekwall. Själv skriver han på sin blogg att han är chockad över utmärkelsen. Patricks blogg är mycket läsvärd och har bjudit på förnyingar av det svenska språket med nya användningsområden för ordet "svårt". Nyheter24 hörde av sig till Let's Dance-deltagaren och frågade om bronset.

Varför tror du att din blogg uppskattas mer än Lundh?

– Det är inte säkert att det är så. Olof har inte bloggat regelbundet under 2008. Det har mest varit en landslagsblogg även om han ändrat lite på det under senare tid. Framgångsrik bloggverksamhet bygger nästan alltid på regelbundhet. Själv älskar jag Lundhs bloggande.

Kan du tänka dig att blogga på en annan community som Hanky eller Glife?

– Nu har jag ingen aning om vad Hanky och Glife är för någonting. Generellt kan jag bara säga att jag helst bloggar på sidor som 1. är seriösa, 2. är bra, 3. har någon som helst anknytning till nyheter/sport, och 4. har ett starkt besöksunderlag.

Här är hela listan på årets Sportbloggare enligt Svenskafans.se läsare:

1. Marcus Birro, Expressen (35%)

2. Henrik Rydström, Barometern / Expressen (21%)

3. Patrik Ekwall, Fotbollskanalen (16%)

4. Erik Niva, Aftonbladet (16%)

5. Robert Laul, Aftonbladet (10%)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!