Edsbyn närmar sig toppen

Mästarlaget vaknade vann mot Vänersborg med 6-3. Broberg, som vann mot Motala med 7-0, toppar dock serien efter två omgångar.

Edsbyn fick det tuffare än väntat i onsdagens bortamöte med Vänersborg i bandyns elitserie. Först de sista 20 minuterna vaknade mästarlaget till och kunde vinna med 6-3. Då hade Vänersborg i början av den andra halvleken hämtat upp underläge 0-2 till 2-2, men Peter Törnbergs straffmål i den 72:a minuten blev startskottet för favorittippade Edsbyns avslutning.

Efter två matcher och två segrar är hälsingeklubben nu på en andraplats i tabellen, snäppet bakom Broberg/Söderhamn som stod för onsdagskvällens största segersiffror när man besegrade Motala med 7-0.

Liksom Edsbyn hade vårens SM-finallag Sandviken svårt att komma igång på onsdagen. Bollnäs hade ledningen med 2-1 på hemmais innan Sandviken vände på steken i slutet av andra halvlek och vann med 5-2.

I bandyhallen i Västerås var det hemmalaget som både öppnade bäst och höll ledningen matchen igenom när Hammarby besegrades med 6-2. Lars Karlsson gjorde Stockholmslagets enda mål, medan Jonas Nilsson och Klas Nordström blev tvåmålsskyttar i Västerås.

Onsdagens övriga matcher: Vetlanda-Villa Lidköping 7-2, Sirius-Kungälv 7-4, Örebro-Gripen/Trollhättan 5-3.