1 av 6
- Foto: Bildbyrån
2 av 6
- Foto: Bildbyrån
3 av 6
- Foto: Bildbyrån
4 av 6
- Foto: Bildbyrån
5 av 6
- Foto: Scanpix
6 av 6
- Foto: Bildbyrån

Anjas ord om skräckkraschen

Anja Pärson hade ett fint medaljläge inför det avslutande hoppet i störtloppet. Då kraschade hon och flög 60 meter i luften.- Det var den värsta kraschen jag varit med om, säger Pärson.


Det fanns vittring på silver för Anja Pärson i damernas störtlopp. Bara ett hopp återstod innan målgången, men då kom Pärson fel i tajmingen och skräckkraschade. 28-åringen flög 60 meter i luften och landade otäckt i snön.

- Det var den värsta kraschen jag varit med om, hälsar Pärson via landslagets presschef Camilla Sandy, enligt Eurosport.

Tack och lov kunde svenskan resa sig upp på egen hand och fördes senare iväg med skoter för att undersöka skadan. Och från huvudpersonen själv kom det till slut lugnande besked.

- Jag är stel i vaden och höger lår men det är ingenting med knäna, säger Anja Pärson till Aftonbladet.

Pappa Anders Pärson var trots omständigheterna sansad och öppnar dörren för en eventuell start för Anja i superkombinationen.

- Lårkaka på vaden om man får säga så, en smäll på vaden och på pjäxkanten när hon landade. Sedan lite öm i en lårmuskel, men allt känns förhållandevis bra, säger Anders Pärson till TT.

- Det är lite för tidigt att säga, det är nog inte förrän i morgon bitti när vi ser hur öm hon är bak i vaden. Men visst är det en chans.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!