Sanny känner ingen press

Sanny Dahlbeck,  som tävlar och tränar för Slagskeppet i Stockholm, ska i helgen försvara sin SM-titel i 67-kilosklassen i thaiboxning.


När Sanny Dahlbeck förra året vann SM i 67-kilosklassen var det en mindre skräll. I år är förutsättningarna annorlunda.

Nu skall han försvara titeln.

Sanny må bara var 18 år gammal, men när Nyheter24 når honom på telefon ger han ett moget och samlat intryck.

- Det känns ändå skönt inför tävlingarna. Jag känner ingen press, även om det kanske var lättare att överraska som jag gjorde förra året, säger Dahlbeck.

Sanny går just nu sista året på musik- och artistlinjen på Kulturama. Musikintresset är viktigt och hjälper honom att slappna av.

- De flesta andra på Slagskeppet där jag tränar gillar hiphop och r'n'b men jag föredrar akustisk rock av till exempel Jack Johnson eller John Mayer, säger Dahlbeck till Nyheter24.

Som projektarbete i skolan har han tillsammans med en klasskamrat skrivit och framfört tre låtar.

Förutom SM-titeln förra året så vann Sanny även VM i b-klassen.

Skulle han vinna SM i år så får han en direktplats till både VM:s a-klass och EM.

- Målen i år är att vinna SM och kvalificera mig till VM och EM, men min tränare Peter Lööf vill att vi skyndar långsamt, påpekar Dahlbeck.

Sanny tycker att det verkar vara bra konkurrens i årets 67-kilosklass. Förra året mötte han Stockholm Muay Thais David Teymur i SM-finalen.

- Det är många bra med i år. David Teymur och Christoffer Axelsson från Örebro MMA till exempel, avslutar Sanny för Nyheter24.

SM i thaiboxning går av stapeln i Uppsala nu i helgen den 6:e och 7:e mars. Under lördagen är det kval och på söndagen är det finaler och tre så kallade Superfights.

För att se vilka Dahlbecks övriga motståndare är och övrig information så går ni in på SM-tävlingarnas hemsida.

/
SM
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!