- Foto: Bildbyrån

JUST NU: Svenskor utslagna efter dubbelt fall

Hanna Falk fastnade i Madoka Natsumis skidor och drog med sig landsmanninan Lina Andersson i fallet. Svenskorna återhämtade sig aldrig och blev utslagna i kvartsfinalen.


Det började dock bra för de svenska damerna i kvartsfinalerna i sprinttävlingen i norska Drammen. Magdalena Pajala sparade inte på krutet och körde in på en stabil andra plats, 0.4 sekunder bakom Aino Kaisa Saarinen, som var snabbast i kvalet.

I samma heat fanns ännu en svensk deltagare i form av Anna Olsson som slutade trea. Olssons tid kan mycket väl ta henne till semifinal.

Men i heat tre började saker och ting gå snett för svenskt vidkommande. Både Hanna Falk och Lina Andersson var med i täten tillsammans med norskan Marit Björgen.

I en kurva fastnade Falk i japanskan Madoka Natsumis skidor och föll ihop. Precis bakom kom Andersson farande och även hon drogs med i fallet. Svenskorna återhämtade sig aldrig och åkte därmed ut ur kvartsfinalen.

Det femte och sista kvartsfinalheatet för damerna blev däremot ett stort glädjeämne för svensk del. Ida Ingemarsdotter tog tag i heatet och körde in på första plats.

 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!