- Foto: Carl Tersman Toll/Nyheter24

Superior Challenge 5 - Presskonferensen

Efter dagens invägning hölls en kort presskonferens där deltagarna svarade på pressens frågor.


När alla vägt in inför Superior Challenge 5 "Pride & Fury" hölls en kort presskonferens där deltagarna fick uttala sig om sina kommande matcher.

- Det här är vårt bästa matchkort någonsin och som huvudmatch har vi den största matchen någonsin i Skandinavien, sa arrangören Babak Aghavali under presskonferensen.

I huvudmatchen möts Reza Madadi och Junie Browning och där uppmanade svensken sin motståndare att vara beredd.

- Jag har aldrig varit bättre och imorgon kommer det att bli ett krig från den första sekunden. Han får vara beredd för jag är redo, sa Madadi.

Browning hade dock självklart svar på tal men passade även på att prata om hur mycket han gillar svenska tjejer och att han hoppas få träffa många på efterfesten.

- Jag är snyggast av oss här så jag kommer nog få ligga imorgon. Jag älskar även kvinnlig MMA, det kombinerar det jag älskar mest, nämligen MMA och tjejer och det kommer att få sporten att växa, sa Browning.

Browning passade även på att berätta om sin taktik inför mötet.

- Han har ett stort huvud så jag kommer att försöka träffa det. Han kommer väl vilja slå mig också så vi kommer båda att satsa på att träffa riktigt hårt och tar han ner mig kommer jag ta mig upp igen, men det blir en tuff match, sa Browning.

Sen berättar Browning att han tränat med meriterade fighters som Gray Maynard, Evan Dunham och Sam Stout inför matchen. Men han säger även skämtsamt att han bara går matcher för att få pengar och att det viktigaste är att han inte får några skador i ansiktet.

Imorgon blir det upp till bevis för UFC-veteranen Browning, mot Madadi har han inte råd att slappna av.

"Det är som vilken match som helst"

Galans andra match är en titelmatch mellan Usama Aziz och amerikanen Jameel Massouh som senast gått matcher i WEC. För Aziz verkar dock inget av det spela någon större roll.

- Det är jättekul att få chansen att gå en titelmatch , men det är som vilken match som helst. Jag tänker inte på att han har gått många matcher, han ammade fortfarande när jag gick matcher i brottning, sa Aziz.

Massouh var även han självsäker och trodde inte Aziz brottning blir något problem.

- Han verkar vara duktig men jag är beredd. Jag har väl gått mer än tre gånger så många matcher som honom ungefär och det här är ju MMA och inte grekisk-romersk brottning, sa Massouh.

Batten tror på sin rutin

Göteborgaren Hamid Corassani är imorgon tillbaka efter sjukdomen som fick honom att hoppa av sin match i The Zone FC. Han ställs mot 36-åringen Danny Batten som gör sin första match på närmare två år men har rutin från många stora galor.

- Jag har tränat hårt hela tiden, så även om jag är ringrostig tror jag att min rutin blir avgörande. Men min motståndare verkar vara en duktig och allsidig fighter från de filmer jag sett, sa Batten.

Trots att han nyligen låg nerbäddad säger Corassani dock att han är i riktigt bra form.

- Jag är i bra form igen, jag fick banta 8-9 kilo så det finns ingen energi att spendera utan jag kommer bara att ta det lungt fram till matchen, sa Corassani.

Troéng ser fram emot matchen

Umeås egen Tor Troéng möter imorgon en portugisisk grappler och verkar se fram emot mötet.

- Det blir kul med en grappler för det var ett tag sedan jag mötte en sån, sa Troéng.

Däremot har han inte lagt upp träningen speciellt för det utan säger att han tar matchen dit den kommer. Nyligen opererade han även näsan till följd av alla gånger han brutit den men det säger han inte ska påverka honom.

- Jag har tränat i alla fall sex veckor nu inför matchen så det ska inte påverka mig alls, sa Troéng.

Bilder samt resultat från invägningen finns här och mer information finns på Superior Challenges hemsida.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!