Svenska publiken var bra med i matchen.
1 av 4
Svenska publiken var bra med i matchen. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Publiken kommer bli viktig under kvällens drabbning mot Sydkorea.
2 av 4
Publiken kommer bli viktig under kvällens drabbning mot Sydkorea. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Staffan Olsson kommer inte göra några omställningar i försvarsspelet inför matchen mot Sydkorea.
3 av 4
Staffan Olsson kommer inte göra några omställningar i försvarsspelet inför matchen mot Sydkorea. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Niclas Ekberg jublar efter ett mål under matchen i första omgången i grupp D av herrarnas handbolls-VM.
4 av 4
Niclas Ekberg jublar efter ett mål under matchen i första omgången i grupp D av herrarnas handbolls-VM. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Koreanernas offensiv måste stoppas

Sverige spelar under måndagskvällen en preliminär gruppfinal mot asiens i särklass bästa lag - Sydkorea. Nyheter24 ger er det ni behöver veta inför kvällens tuffa drabbning.


Lagkaptenen om lagets mål

– Det första vi tänkt är att göra så bra i från oss som vi kan i det första gruppspelet. Det kommer att krävas alla resurser vi har under den andra fasen. I och med att man tar med sig poäng från det första gruppspelet så måste vi nästan vinna alla matcher direkt. Annars kan det bli tufft, säger Tobias Karlsson till Nyheter24.

GÖTEBORG. Kan Sverige upprätthålla det fina spelet från matchen mot Slovakien? Det är den stora frågan inför kvällens viktiga match mot Sydkorea.

En drabbning som döpts till gruppfinal och där det svenska försvaret kan komma att ställas på hårt prov.

Korea har efter två omgångar, tre poäng. Men det stora utropstecknet från det asiatiska laget är dess målproduktion.

Geun Dong Yu gjorde hela nio mål mot ett förvisso underpresterande Chile, men den målfarlige korean måste svenskarna ha noga uppsikt över.

Conny Nilsson, presschef för det svenska landslaget berättade att Staffan Olsson inte övervägt några större förändringar i försvarspelet inför måndagskvällens drabbning.

– Nej, det har jag svårt att se. Killarna kommer att satsa hårt för att ta sig vidare med god marginal till nästa gruppspelsfas. Och då krävs det ett bra resultat i kvällens match, säger han till Nyheter24.

Se slutet på svenskarnas fantastiska insats mot Slovakien.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!