Wes Leonard (i mitten) kollapsade och gick tragiskt bort i början av mars.
1 av 3
Wes Leonard (i mitten) kollapsade och gick tragiskt bort i början av mars. - Foto: Dennis Geppert/AP/SCANPIX
Leonard var den första i raden av tragiska historier från amerikansk ungdomsbasket.
2 av 3
Leonard var den första i raden av tragiska historier från amerikansk ungdomsbasket. - Foto: Dennis Geppert/AP/SCANPIX
Robert Garza gick tragiskt bort efter att han
3 av 3
Robert Garza gick tragiskt bort efter att han - Foto: Privat

Tragiskt dödsfall skakar sportvärlden

Robert Garza,16, kollapsade under helgen när han värmde upp inför en av sina största matcher för karriären. Förklarades död endast en timme efter händelsen.


Trolig orsak till tragedin

Elitidrottare inom mängder med sporter har de senaste åren fallit ihop livlösa på spelplaner världen över. I de flesta fall har det föranletts av akut hjärtfel där genetiska defekter på hjärtat gjort att organet har slutat fungera.

Trots att läkarna vid skrivande stund inte kommit fram till Robert Garzas bortgång talar statistiken sitt tydliga språk.

Med största sannolikhet har den tragiska händelsen uppkommit på grund av akut hjärtfel och hade kunnat stoppas om läkarna tidigt lokaliserat det genetiska problemet.

AUSTIN. En ny tragedi har skakat sportvärlden. I kölvattnet av den fruktansvärda bortgången av 16-årige Wes Leonard har nu basketbollen i USA drabbats av ytterligare ett dödsfall.

Robert Garza, 16, kollapsade under uppvärmningen till en match i AAU turneringen. Precis innan han föll ihop medvetslös på marken hade han dunkat och gjort "high-fives" med sina lagkamrater.

– Under uppvärmningen dunkade han bollar och skrattade med vännerna. Allt såg ut precis som vanligt, berättade tränaren Arnold Martinez för tidningen The Monitor of McAllen.

Ambulanspersonalen försökte återuppliva Garza, men trots ideliga försök förklarades han död vid ankomsten till Austin's Brackenridge Hospital - endast en timme efter kollapsen.

Robert Garza beskrivs som en riktigt underhållande människa, en människa som spred glädje runt sig.

– Robert var en väldigt, väldigt bra människa. Det måste vara Gud som ville ha en ny ängel vid sin sida, det är den enda förklaringen jag har till vad som hände, fortsätter tränaren Martinez.

Det är fortfarande oklart vad som föranledde dödsfallet.

/
USA
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!