1 av 5
- Foto: Scanpix
2 av 5
- Foto: Scanpix
3 av 5
- Foto: Scanpix
4 av 5
- Foto: Scanpix
5 av 5
- Foto: Scanpix

Här är helgens matcher ni inte får missa

EM-lottning, skidskytte och störtlopp - de bästa dagarna på veckan bjuder på ett potpurri av sporthändelser.


Och här ser du kamperna:

Fredag

16.00: Skidskyttet visas i TV4. 

18.00: EM-lottningen visas i TV4.

20.30: Störtloppet visas i SVT.

20.40: Genoa - Milan visas i TV11.

Lördag

12.45: Längdskidornas världscup visas i SVT.

14.30: Damernas sprint visas i TV4.

18.30: Villa - United visas i Viasat Fotboll.

Söndag

12.15: Skidskyttets jaktstart visas i TV4.

12.30: Feynoord - PSV visas i Canal Plus Sport. 

Björn Ferry jagar revansch, Zlatan startar jakten på mål 200 och Anja Pärson letar efter det perfekta avslutet; Nyheter24 guidar dig till den perfekta sporthelgen. 

Fredag

16.15: Skidskyttets världscup i Östersund

I onsdags kom han på en mindre imponerande 61:a plats. Nu jagar Björn Ferry revansch i Östersund. Första chansen - fredagens sprinten. 

18.00: EM-lottningen

Sverige har inte imponerat i de senaste landskamperna - men kanske kan vi räddas från förnedring med en drömgrupp i Polen/Ukraina EM. Här hittar du det bästa scenariot och här hittar du Nyheter24:s Christopher Kviborgs tankar inför turneringen. Lottningen är helgens absoluta höjdpunkt.

20.30: Damernas störtlopp

Anja Pärson har fyllt 30 och kroppen börjar säga ifrån - och om inte resultaten kommer under årets säsong kan vi ha sett Pärson för sista gången i backen. I kväll är det premiär för störtloppet och tävlingarna i Lake Placid brukar vara en indikator för hur säsongen kommer se ut. 

20.40: Genoa - AC Milan

Förra helgen gjorde Zlatan Ibrahimovic mål nummer 100 och 101 - nu startar jakten på 200. Först ut väntar Andreas Granqvists Genoa för ett Milan som kan plocka in två poäng på Juventus som kryssade i veckan.

Lördag

12.45: Världscupen i Düsseldorf

Våra största stjärnor vilar för att vara fräscha till Tour de ski premiären. Det är med andra ord ett lysande tillfälle att syna våra nästa stjärnor i spåren - dessutom gör sprintkungen (och kalsonglösa) Emil Jönsson comeback.

14.30: Damernas sprint

Anna-Maria Nilsson chockade alla och tog en meriterande andraplats i torsdagens skidskyttepremiär. Nu får hon chansen att toppa sig själv i lördagens sprint. Vår ordinarie stjärna Helena Ekholm såg även hon fin ut i spåren och kan mycket väl slåss i toppen hon med.

18.30: Aston Villa - Manchester United

Ashley Young bytte en bortglömd tillvaro i Villa till stjärnstatus i United. Nu gör han comeback på Villa Park i en livsviktig match för de regerande mästarna.

Söndag

12.15: Skidskyttets jaktstart

Ekholm, Bergman, Ferry, Nilsson bjuds på en sista chans att charma hemmapubliken i Östersund. Lagom till söndagslunchen vill vi se svenska skyttar skjuta mitt i prick och spöa norrmän - i en skidsport där vi har en chans.

12.30: Feynoord - PSV Eindhoven

Johan Guidettis målsuccé har fått krönikörer i vårt avlånga land att skrika efter en plats i EM-truppen för den kaxigare BP-pågen. På söndag får han chansen att visa sitt målsinne mot bättre motstånd: Andreas Isaksson fredar PSV-målet och Ola Toivonen hotar framåt i ett härligt svensk möte.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!