Johansson gav Sverige 1-0

Johansson vann med siffrorna 6-7, 6-4, 7-5, 6-4, 8-6.


Det tog nästan exakt fyra timmar men till slut kunde Thomas Johansson ge Sverige ledningen med 1-0 i Davis cup-mötet mot Israel. Med setsiffrorna 6-7, 6-4, 7-5, 6-4, 8-6, vann till slut Johansson "måstematchen" mot Harel Levy, Israels på förhand sämste singelspelare.

– Det var väldigt nervöst och det märktes att man varit borta från spel när det blev spel i tajta lägen som 30-30 och 40-40. Träning och match är helt olika saker och jag kunde kanske inte spela ut riktigt i de tajta lägen, sade Johansson.

Johansson har inte spelat alls i år efter att genomgått en operation i ena hälen i slutet av 2008 och fick skynda på rehabiliteringen för att bli frisk till DC-mötet mot Israel i Malmö. Inför tomma läktare gick han ut i torsdagens möte med bara ett par veckors träning bakom sig.

Det började också illa när han tappade första set efter tiebreak. I femte var han också illa ute i ett flertal lägen i egen serve samtidigt som Levy överraskade genom mycket bra servande. Vid ställningen 6-6 dömdes dock Levys förstaserve ut och israelen protesterade länge och väl mot domslutet. Han tappade därefter tre raka poäng och Johansson hade för första gången i setet breakchanser. Det behövdes dock bara en och han kunde sedan serva hem setet och matchen. I den andra singeln möts Dudi Sela och Andreas Vinciguerra. Vinnaren i matchen mellan Sverige och Israel ställs sannolikt mot Ryssland som efter första dagen har 2-0 i matcher i bortamötet mot Rumänien.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!