Till höger ser vi Bäckström under besöket på strippklubben. Samt ett betyg av klubben.
1 av 4
Till höger ser vi Bäckström under besöket på strippklubben. Samt ett betyg av klubben. - Foto: Scanpix, Faksimil/Instagram
Snowboardlandslagets sportchef Olle Danielsson tänker inte införa strippklubbsförbud.
2 av 4
Snowboardlandslagets sportchef Olle Danielsson tänker inte införa strippklubbsförbud. - Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Kevin Bäckström gick på strippklubb men anser inte att det var fel gjort.
3 av 4
Kevin Bäckström gick på strippklubb men anser inte att det var fel gjort. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Tor Lundström besökte också strippklubb.
4 av 4
Tor Lundström besökte också strippklubb. - Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Inget strippklubbsförbud för landslagsstjärnorna

Trots att snowboardlandslaget inte anser att strippklubbsbesök är förenligt med landslagets värden är det inte aktuellt att införa ett strippklubbsförbud.


Mer om Kevin och Tor

Kevin Bäckström:

Född: 1992
Klubb: Ulricehamn Snowboard Evolution
Bor: Ulricehamn
Höjdpunkt: Videopart of the year i Transworld Snowboarding
Favorittrick: Backside 180 no grab
Viktigt för mig: Ha kul
Drömåkning: Puder i Japan

Tor Lundström:

Född: 1992
Klubb: Ulricehamn Snowboard Evolution
Bor: Göteborg
Höjdpunkt: 1:a Stylewars 2011
Favorittrick: Backside 180
Viktigt för mig: Att ha kul och åka med stil
Drömåkning: Puder

Faktan från skidor.com

HINTERTUX. Nyheter24 kunde under tisdagen avslöja att landslagsåkarna Kevin Bäckström och Tor Lundström var på strippklubb i Österrike. Ingen av åkarna ångrar besöket och tycker att de ska "få gå på strippklubb precis som alla andra Svenssons".

Snowboardlandslagets sportchef Olle Danielsson tyckte inte att strippklubbsbesöket var lämpligt och sa att "det inte är förenligt med landslagets värden". 

När Nyheter24 under onsdagen pratade med Danielsson berättade han att de har haft kontakt med varandra efter att nyheten publicerades.

– Vi har pratat om det som skrevs och det som hände. Men det som sagts stannar mellan åkarna och oss, säger han.

Danielsson berättar dock att han fortfarande står fast i frågan om att det inte är förenligt med landslagets värden. Han vill också poängtera att Bäckström och Lundström inte tränar med landslaget i österrikiska Hintertux. Detta efter att ha pratat med landslagstränaren Joakim Hammar. De är där med sin sponsor Nike och tar bilder och stöter ibland ihop med Hammar i pisten.

"Inte peka med hela handen"

Men även om strippklubbsbesöket hade hänt under ett läger med landslaget vill inte snowboardlandslagets sportchef införa något förbud mot liknande händelser. Det berättade han under tisdagen och bekräftade under onsdagen.

– Det är inte rätt väg att gå. Vi ska föra en dialog med åkarna om vad vi tycker och tänker. Jag tror inte på det här med att peka med hela handen, säger han och fortsätter.

– Vad de gör på sin fritid kan inte vi styra över.

Kevin Bäckström skrev om tisdagens nyhet på sin blogg och ställer sig frågande till vad som är så märkligt med besöket. Han skriver bland annat: "Är det så konstigt för en ung kille som mig att besöka en strippklubb?" och avslutar med att skriva: "Jag hade det väldigt bra i går (i måndags reds. anm) haha".

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.