Nike väljer att ta bort sin, i sammanhanget, opassande reklam.
1 av 8
Nike väljer att ta bort sin, i sammanhanget, opassande reklam. - Foto: Faksimil/Nike/SCANPIX
Vilket man kanske kan förstå.
2 av 8
Vilket man kanske kan förstå. - Foto: Faksimil/Nike
Blade runner ställs inför en domstol i dag som ska bestämma om han ska häktas eller inte.
3 av 8
Blade runner ställs inför en domstol i dag som ska bestämma om han ska häktas eller inte. - Foto: Ap/SCANPIX
Reeva Steenkamp dog efter fyra skott.
4 av 8
Reeva Steenkamp dog efter fyra skott. - Foto: Ap/SCANPIX
Hon dog i badrummet.
5 av 8
Hon dog i badrummet. - Foto: Ap/SCANPIX
Grannar ska ha ringt polisen om ett bråk i parets hem två timmar innan skotten avlossades.
6 av 8
Grannar ska ha ringt polisen om ett bråk i parets hem två timmar innan skotten avlossades. - Foto: Ap/SCANPIX
Här är pistolen som ska ha avlossat skotten.
7 av 8
Här är pistolen som ska ha avlossat skotten. - Foto: Ap/SCANPIX
Här är paret tillsammans på en gala i början av november 2012.
8 av 8
Här är paret tillsammans på en gala i början av november 2012. - Foto: Ap/SCANPIX

Se Nikes opassande reklam med Blade runner

Under fredagen ska Blade runner ställas inför domstol. Samtidigt tar sponsorn Nike bort sin reklam med texten: "I am the bullet in the chamber".


Oscar "Blade runner" Pistorius

Kallas inte bara för Blade runner utan även "den snabbaste mannen utan ben". Pistorius är en väldigt framgångsrik handikappidrottare och har världsrekorden i både 100 meter och 200 meter. 

Han blev den första människan någonsin att delta i ett OS med amputerade ben i London 2012. Där tog han sig bland annat till en semifinal på 400 meter. 

PRETORIA. Idrottsvärlden var i chock under torsdagen. Oscar "Blade runner" Pistorius flickvän Reeva Steenkamp hade dött efter flera skott och först rapporterades det att var ett dråpligt misstag på Alla hjärtans dag. Men det dementerade polisen och nu kommer allt fler uppgifter som talar emot Pistorius.

Ett anonymt vittne säger till den sydafrikanska tidningen Beeld att både polis och säkerhetsvakter var i trakterna av Blade runners hem två timmar innan skjutningen efter att grannar hade ringt in och klagat på oljud. Något som grannarna ska ha trott var ett gräl mellan paret.

– Först hörde vi skottlossning och skrik följt av tystnad i tio minuter. Sedan hörde vi fler skott, säger en granne till The Sun. 

Dog av ett skott i huvudet

Enligt ett annat vittne ska Steenkamp ha blivit skjuten med fyra skott genom badrumsdörren. Hon träffades i armen, bröstet och en dödande kula i huvudet. 

Under torsdagen kom dessutom uppgifter om att det ska ha varit incidenter tidigare i deras gemensamma hem. 

– Jag kan bekräfta att vi har kännedom om tidigare incidenter vid hans hem men jag kommer inte utveckla vad det handlar om, säger polistalesmannen Denise Beukes till AFP. 

Steenkamp såg verkligen fram emot Alla hjärtans dag – samma dag som hon dödades. 

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska Steenkamp bett en butiksföreståndare vid ett köpcentrum att få några autografer inramade – hennes och Pistorius.

– Vi är så förälskade och jag vill uppvakta honom med de här inramade bilderna på Alla hjärtans dag, ska hon ha sagt

"I am the bullet in the chamber"

Storsponsorn Nike väljer dessutom nu att ta bort sin reklam med Pistorius. Reklamen föreställer Blade runner när han startar i en startblock. Bredvid honom står texten: "I am the bullet in the chamber". 

– Nike sänder sina djupaste sympatier och kondoleanser till alla berörda familjer i den här tragiska incidenten. Eftersom det är ett polisärende kommer Nike inte att lämna några ytterligare kommentarer, skriver bolaget i ett utlåtande.

Under fredagen ställdes Blade runner inför en domstol i Pretoria. Åklagaren yrkar på att det är överlagt mord. Men där bestämdes det också att häktningsförhandlingen skjuts upp till tisdag nästa vecka. Enligt flera medier bröt Pistorius ihop ett flertal gånger framför domstolen. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.