Serena Williams går till attack mot Rolling Stone Magazine.
1 av 4
Serena Williams går till attack mot Rolling Stone Magazine. - Foto: SCANPIX/Faksimil/serenawilliams.com
31-åringen, som vann Franska öppna nyligen, hävdar att hon är felciterad av det erkända magasinet.
2 av 4
31-åringen, som vann Franska öppna nyligen, hävdar att hon är felciterad av det erkända magasinet. - Foto: Ap/SCANPIX
"Jag skulle aldrig insinuera eller säga att hon bar skulden", skriver hon på sin hemsida.
3 av 4
"Jag skulle aldrig insinuera eller säga att hon bar skulden", skriver hon på sin hemsida. - Foto: David Vincent/SCANPIX
"Jag har i hela min karriär kämpat för jämställdhet för kvinnor", skriver hon också.
4 av 4
"Jag har i hela min karriär kämpat för jämställdhet för kvinnor", skriver hon också. - Foto: Christophe Ena/SCANPIX

Här är tennisstjärnans försvar efter våldtäktsutspelet

Under onsdagen chockades många av tennisstjärnan Serena Williams okänsliga uttalande om våldtäkten mot en 16-årig flicka i Steubenville. Nu går 31-åringen till attack mot Rolling Stone Magazine – och påstår att hon är felciterad:– Jag skulle aldrig insinuera eller säga att hon bar skulden.


Detta har hänt

Det var i januari som hackernätverket Anonymous publicerade ett videoklipp om våldtäkterna i Steubenville, Ohio, en stad med blott 18 700 invånare. 

I klippet pekade man bland annat ut två stjärnspelare ur stadens high-schoolag. 

Händelsen blev en stor nyhet, såväl inrikes som i övriga världen, och kom att dela den lilla staden i två läger

En del invånare valde att sluta upp bakom de misstänkta gärningsmännen – medan andra kritiserade polisen för att skydda de misstänkta.

En av världens bästa tennisspelare genom tiderna, Serena Williams, hamnade i blåsväder under onsdagen. Under en intervju med Rolling Stone Magazine ska Williams bland annat ha ifrågasatt varför flickan var så full under våldtäkten i Steubenville att hon inte minns det.

– De gjorde något dumt, men jag vet inte. Jag skyller inte på flickan men om du är 16 år gammal och så berusad, då borde dina föräldrar lära dig att inte ta emot alkohol från andra människor. Hon är 16 år, varför var hon så full att hon inte minns, frågade hon under intervjun och fortsatte sitt resonemang:

– Det kunde ha varit mycket värre. Hon hade tur. Uppenbart har jag inte koll, kanske var hon inte oskuld, men hon borde inte sätta sig i den situationen. Om de inte drogade henne, då är det annorlunda.

"En fruktansvärd tragedi"

Nu går i stället den 31-åriga tennisstjärnan till attack mot Rolling Stone Magazine – och hävdar att hon är felciterad.

"Det som hände i Steubenville var en riktig chock för mig. Jag blev djupt berörd. För någon som blir våldtagen, bara vid 16 års ålder, är det är fruktansvärd tragedi! För båda familjerna som är involverade – både våldtäktsoffret och de anklagade", skriver hon på sin officiella hemsida och fortsätter:

"Jag vill nu rikta mig till flickans familj för att låta dem veta att jag är väldigt ledsen för vad som skrevs i Rolling Stone-artikeln. Det som skrevs – det jag ska ha sagt – är okänsligt och stötande, och jag skulle aldrig insinuera eller säga att hon bar skulden".

"Har alltid kämpat för kvinnors rättigheter"

Hon är dessutom noga att berätta att hon alltid har jobbat för kvinnliga rättigheter.

"Jag har i hela min karriär kämpat för jämställdhet för kvinnor, för kvinnors rättigheter, respekt i sina områden – allt jag har kunnat göra för att stötta kvinnor har jag gjort. Mina böner och mitt stöd går alltid till våldtäktsoffret. I de här fallet, speciellt, till en oskyldig 16-årig flicka", skriver hon i uttalandet på hennes hemsida.

Frågan är vem som ljuger? Den här historien har med stor sannolikhet bara börjat. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.