Satsar mot OS i Sotji.
1 av 4
Satsar mot OS i Sotji.
I Jamaica är det en medeltemperatur på 28 grader.
2 av 4
I Jamaica är det en medeltemperatur på 28 grader.
Winston Watts med sitt lag 1998.
3 av 4
Winston Watts med sitt lag 1998. - Foto: AP/ TT BILD
Usain Bolt är kanske den mest kända Jamaicanska idrottaren.
4 av 4
Usain Bolt är kanske den mest kända Jamaicanska idrottaren. - Foto: Ap

Cool Runnings är tillbaka – Jamaicas boblag är klara för OS

Det är precis som i filmen Cool Runnings, Jamaicas lag i bob har kvalificerat sig till OS i Sotji som drar igång i februari. Men det är inte säkert att de ställer upp ändå.


Bob

Bob är en sport där två eller fyra personer åker med en bob, ett slags släde, nerför en 1 200 till 1 600 meter lång isbana. 

Genomsnittsfarter på 130 km/h och toppfarter på 150 km/h är vanliga. 

Tävlingarna genomförs i två- eller fyrmannabob.

JAMAICA. Långt innan det jamaicanska laget sprang hem medaljer på löpande band och Usain Bolt var ett namn alla kände till, chockade den soliga ön världen då de kvalificerade sig för bob i OS 1988. En historia som sedan filmatiserades i "Cool Runnings". 

Efter det kvalificerade Jamaicas boblag sig för OS ett par gånger till innan de försvann från radarn. Tills nu.


Winston Watts och Marvin Dixon i tvåmanna-boblaget, som representerade den karibiska ön 2002 i Salt Lake City har nu kvalificerat sig till OS i Sotji, enligt det officiella twitterkontot för spelen. 

Men det finns ett hinder i deras väg. 

Trots att de tog sin plats vid St Moritz denna helg, finns det inga garantier för att en resa till Ryssland kan finansieras. De behöver samla in 80 000 dollar för att ha råd att åka. 

– Jag går precis runt finansiellt. Tigger, skrapar, det är svårt. Jag har huvudvärk ofta, tro mig, Sa Watts, 46, till Telegraph angående deras satsning. 


Men hoppet lever i allra högsta grad, bland annat har en insamling startats på sajten Crowtilt som i nuläget har fått ihop 14 000 dollar. Den officiella insamlingen finns dock på Indiegogo och har samlat ihop lite över 4000 dollar med 20 dagar kvar. 

Synd att Cool Runnings 2 redan har gjorts. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

NHL: Arizona flyttar till Utah

1 timme sedan

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.

Stark och Nordqvist med i täten i majorn

igår 20:58
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel. Båda är fyra slag efter just nu ledande amerikanskan Lauren Coughlin.