0-4-måŒlet fråŒn Erik Karlsson gåŒr in bakom Tjeckiens måŒlvakt.
1 av 22
0-4-måŒlet fråŒn Erik Karlsson gåŒr in bakom Tjeckiens måŒlvakt. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
2 av 22
De svenska spelarna jublar efter segern med 2-4 i ishockeymatchen mellan Tjeckien och Sverige. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Spelarna tackar varandra efter ishockeymatchen.
3 av 22
Spelarna tackar varandra efter ishockeymatchen. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
4 av 22
Sveriges målvakt Henrik Lundqvist, Johnny Oduya och Niklas Hjalmarsson jublar efter segern. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
5 av 22
Sveriges Henrik Tallinder och Niklas Kronwall håller bort Tjeckiens Jakub Voracek. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Tjeckiens Tomas Plekanec.
6 av 22
Tjeckiens Tomas Plekanec. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Niklas Kronwall och Tjeckiens Patrik Elias i närkamp över pucken.
7 av 22
Sveriges Niklas Kronwall och Tjeckiens Patrik Elias i närkamp över pucken. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges målvakt Henrik Lundqvist och Nicklas Bäckström glider ut på isen.
8 av 22
Sveriges målvakt Henrik Lundqvist och Nicklas Bäckström glider ut på isen. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Erik Karlsson jublar efter 0-1 målet.
9 av 22
Sveriges Erik Karlsson jublar efter 0-1 målet. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Alexander Steen.
10 av 22
Sveriges Alexander Steen. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
11 av 22
Tjeckiens Jakub Voracek skjuter ett skott.
12 av 22
Tjeckiens Jakub Voracek skjuter ett skott. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Jonathan Ericsson tacklar Tjeckiens Tomas Plekanec.
13 av 22
Sveriges Jonathan Ericsson tacklar Tjeckiens Tomas Plekanec. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Tjeckiens Jaromir Jagr och Sveriges Henrik Zetterberg.
14 av 22
Tjeckiens Jaromir Jagr och Sveriges Henrik Zetterberg. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Henrik Lundqvist lyckades hålla nollan ett bra tag.
15 av 22
Henrik Lundqvist lyckades hålla nollan ett bra tag. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Henrik Zetterberg jublar efter 0-3 målet.
16 av 22
Sveriges Henrik Zetterberg jublar efter 0-3 målet. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
17 av 22
Sveriges Henrik Zetterberg jublar efter 0-3 i ishockeymatchen mellan Tjeckien och Sverige under OS i Sochi. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
 Svenska fans på läktaren.
18 av 22
Svenska fans på läktaren. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
19 av 22
Sveriges Daniel Alfredsson, Nicklas Bäckström och Erik Karlsson jublar efter 0-4 målet. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Nicklas Bäckström och Erik Karlsson jublar efter 0-4.
20 av 22
Sveriges Nicklas Bäckström och Erik Karlsson jublar efter 0-4. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Sveriges Alexander Steen och Henrik Zetterberg jublar efter 0-3-måŒlet.
21 av 22
Sveriges Alexander Steen och Henrik Zetterberg jublar efter 0-3-måŒlet. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND
Tjeckiens Jaromir Jagr och Sveriges Alexander Steen och Jonathan Ericsson.
22 av 22
Tjeckiens Jaromir Jagr och Sveriges Alexander Steen och Jonathan Ericsson. - Foto: BILDBYRÅN / JOEL MARKLUND

Seger! 4-2 till Sverige mot Tjeckien

Sverige inledde starkt med 4-0 redan i första perioden mot Tjeckien i kvällens premiärmatch i Sotji. Trots att tjeckerna senare reducerade till 4-2 kammade Tre Kronor hem spelet.

SOTJI. Tre Kronor vann premiärmatchen mot Tjeckien med 4-2.

Tre Kronor gjorde en stark första period i premiärmatchen mot Tjeckien. Redan efter 51 sekunder satte Henrik Zetterberg 3-0, något som ledde till att Tjeckiens målvakt Jakub Kovar snabbt byttes ut mot Alexander Salak.

Men inte heller Salak lyckades med att säkra ingången – redan innan första perioden hunnit nå sitt slut gjorde Tre Kronors Erik Karlsson 4-0 i powerplay.

Tjeckien reducerade

Under andra perioden blev spelet dock tightare och tjeckerna lyckades jobba upp två mål genom Marek Zidlicky och Jaromir Jagr

– Jag tror att vi slappnade av lite grann där. Det gäller att komma tillbaka till det vi gjorde bra i början och täta till i defensiven, sa Nicklas Bäckström i en kommentar efter andra perioden, till TV3.

När tredje perioden inleddes stod det därmed 4-2 till Sverige – något som stod sig perioden ut.