Kais Moras regler: "Varken du eller ditt barn spelar på elitnivå"

Reglerna som Insjöns sporthall har satt upp för sina besökare har blivit en succé på Twitter. Anders Sundby, som publicerade bilden, blev glad när han såg skylten:– Jag tyckte den var klockren, säger han till Nyheter24.


Anders Sundby är assisterande tränare för KAIS Mora IF:s damlag i innebandy. I helgen lade han upp en bild på Twitter som många har delat och gillat.

Bilden visar en lapp som hänger uppe i Insjöns sporthall och riktar en pik till föräldrar som inte kan bete sig väl under sina barns tävlingar.

– Jag tyckte den var klockren och man kan ju undra varför inte fler idrottshallar har liknande lappar, säger Anders Sundby till Nyheter24.

"Kunde bli helt förskräckt"

Anders Sundby har själv tränat många ungdomslag och har sett egna skräckexempel på föräldrars beteenden. Dessutom spelar hans ena dotter i laget och en annan har tidigare varit fotbollsdomare på pojk- och flicknivå.

– Jag har väl inte alltid varit bättre än någon annan, men jag har i alla fall blivit bättre med det där än tidigare. När jag såg min dotter döma matcher kunde jag bli helt förskräckt över hur vissa föräldrar beter sig.

LÄS MER: Mikaela ligger bakom succéskylten: "De som uttrycker sig negativt behöver läsa den"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att det är ett problem med hur många föräldrar beter sig på sina barns matcher?
Senaste nytt

Ett ja och två nej till VM-spel

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist gick runt på 70 slag och är med i kampen om årets första majortitel.

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.